Logoen er bygd på det matematiske tegnet «større enn», samtidig er tegnet en pil som peker fremover. – At kundene våre er større enn oss og at vi som bedrift stadig skal utvikle oss, er et kundeløfte vi gleder oss over å gi, fremholder Andreas Niss.

Lang prosess

- Arbeidet med ny logo for Elkjøp har vært en lang og spennende prosess, sier konsulent Cecilie Matheson i Schjærven. Sammen med konsernsjef Ståle Schjærven har hun styrt en prosess der de involverte var innom flere tusen forslag og over hundre retninger i løpet av en periode på over to år. – Utgangspunktet var Elkjøps merkevarestrategi der målet er at selskapet skal være verdens mest kundeorienterte bedrift. Å bruke tegnet ”større enn” kommuniserer dette mer enn noe; kunden er større en Elkjøp og logoen fungerer derfor både eksternt og ikke minst som en viktig motivasjonsfaktor internt, sier Matheson.

Logoen ble testet på kunder over hele Norden, og tilbakemeldingene var svært postitive. – Kundene oppfatter det som meget positivt at Elkjøp setter deres behov og ønsker foran. Vi er sikre på at Elkjøps image som en kundeorientert kjede der du møter kunnskapsrike medarbeidere vil styrkes ytterligere med den nye logoen, sier Cecilie Matheson.

Schjærven har styrt hele logo prosessen i tett samarbeid med det Stockholmsbaserte designbyrået Neumeister.