For å forklare konseptet og for å formidle historien om prosjektet har Schjærven Reklamebyrå og Elkjøp/Epoq tatt utgangspunkt i Epoq sin egen merkevareplattform.Hovedfokus skulle være på prosjektet og via dette skape positiv interesse rundt Epoq-kjøkken.

Løsningen var å fortelle historien så direkte som mulig: Epoq lager smarte kjøkken og nå gir Elkjøp en smart ovn til øst-Afrika for hvert kjøkken som selges. «Vi gir smarte kjøkken til Øst-Afrika»

 Et butikk-konsept ble utviklet for å fremme prosjektet og bevise kvalitet og seriøsitet:

- Kommunikasjonen er sentrert rundt ovnen vist i butikk

- Det er spesiallaget et eget podium, med bakvegg til skjerm, som viser historien og display til foldere som forteller mer om prosjektet.

- Filmen ble produsert sammen med et byrå i Tyskland, et av få i Europa som jobber med sandkunst som medium for kommunikasjon.

- Bannere i butikken, i området rundt ovnen.

- Kampanjen vil også eksponeres på SoMe og i Elkjøp sine egne kanaler.

Kampanjen startet i butikk 17. august.

"Hei dere, bare for å melde inn fra Tanzania at jubelen står i taket også her. Vi er så imponert over uttrykket og følelsen som skapes i filmen. Det er nesten som man blir litt satt ut, og den sitter klistret fast lenge etter man har sett den. Materiellet ser virkelig bra ut, dere har gjort en glimrende jobb sammen med Schjærven!” – sier Elisabeth Klerck Nilssen i Safi International.

”Vi er meget imponert over hvor raskt Schjærven klarte å snu seg rundt for å produsere dette. Når vi fikk presentert ideen om å leie inn en ”sand-artist” følte vi at det var midt i blinken. Vi er veldig spent på resultatet og håper ovnene vil bidra og utgjøre en forskjell for familiene som mottar dem.” – sier Fredrik Tønnesen - Sales Director i Elkjøp Nordic.

 

Krediteres:

Elkjøp / Epoq:

Fredrik Tønnesen - Sales Director Elkjøp Nordic

Jenny Nordendahl - Nordic Kitchen Manager

 

Schjærven Reklamebyrå:

Kreativt team:

AD: Øyvind Leonsen

Tekst: Lene Utigard og Steinar Helgesen

Kundeansvarlig og prosjektleder: Bente Valøy

 

Schjærven Film:

Producer: Marte Holth

Effekter: Daniel Solbakken og Roger Gihlemoen

Grade: Henrik Thorsrud Dyrkorn

Lyddesign: Andreas Revheim

 

Sandkunst: passion2move