En telefon fra Hamar betyr noe helt spesielt for de aller fleste nordmenn, og nå skulle alle få en sjans. Hele Norge skulle få en smaksprøve på drømmene og spenningen. Ikke bare de som spiller.

I likhet med at «Telefon fra Hamar» har en spesiell betydning for nordmenn, har også telefonkiosken «Riksen» fra 1933 en egen plass i norske hjerter. Telefonkioskene fases gradvis ut i disse dager, men 100 av dem er vernet og skal bli stående. Telenor var enige i at dette var en fin måte å hedre en gammel venn på, og ble med på laget.

Det hele startet litt under radaren med en rekrutteringsperiode i Norsk Tippings egne medier. Der engasjerte den norske befolkningen seg gjennom å nominere sine lokale telefonkiosker til konkurransen. I løpet av noen dager var alle 100 kioskene rundt om i Norge fotografert, postet og nominert av folket.

Den 17. august startet selve konkurransen med blant annet geostyrte teaservideoer fra din nærmeste telefonkiosk på YouTube:

Kampanjehuben var et samarbeid med VG. Nettsiden hadde blant annet et søkbart kart over kioskene, en chat der folk fikk utløp for mye rart og en livestream fra rommet med telefonen det skulle ringes fra på Hamar.

Onsdag 26. august ble kiosken i Majorstuekrysset ringt opp uten svar. Teorien om at vestkantfolk har så mye penger at de ikke bryr seg, er nok tynnere enn den om at man faktisk ikke hører den pga trafikkstøy. Veierland ble oppringt noen timer senere, men svaret kom ikke før en heldiggris i Bergen tok telefon’ og vant en million torsdag 27. august.

Noen resultater
Over en halv million unike besøkende på kampanjesiden, redaksjonell omtale på NRJ, P1, P3, P4, P13, Dagbladet og i 45 lokalaviser. Flere resultater kommer.