Hele Norges Mariusgenser har dype tradisjoner i norsk heia-kultur. Oppkalt etter krigs-og skihelten Marius Eriksen, så brakt til nye høyder av hans bror Stein Eriksen, gullvinner fra OL i Oslo i 1952, og siden det en del av norsk historie og populærkultur.

Akkurat som sjakk er strikking en voksende trend i Norge. I utgangspunktet er dette to store, men ganske forskjellige målgrupper, og nettopp dette var grunnen til at vi lanserte Magnusgenseren. Et prosjekt som sjakkentusiaster kunne leke seg med mens de fulgte VM, samtidig som det var en vei inn til VGs sjakksendinger for mange fler. Funksjonaliteten var like tilpasset lekne amatører som ambisiøse strikkeeksperter. Lag et mønster på fem minutter, eller tegn intrikate motiver maske for maske til krampa tar deg. Felles mål for alle var å skape den ultimate supporterdrakta for vår mann i Russland.

Gensere ble fortløpende publisert live i bannere og på digiboards etterhvert som de ble sendt inn med oppfordring om å stemme på sin favoritt. I tillegg til folket, valgte et dommerpanel hver sin favoritt under VGs sjakksendinger. Blant disse kåret til slutt Magnus Carlsen vinneren, den offisielle Magnusgenseren.

Genseren er nå produsert av Moods of Norway og er foreløpig solgt i over 4.000 eksemplarer.