– Akkurat som vi må ha teknologer som forstår og elsker kreativ kommunikasjonen, og kreatører som mener at teknologer kan være strålende kreatører, må vi fortsette å integrere de nye roller i byrået, sier byråleder Jon Fredrik Sandengen. – Når aktivering og optimalisering er blitt en nødvendig del av kampanjer og våre kunders markedsaktiviteter trenger vi igjen ny kompetanse i byrået. For oss er det viktig at de ny faggruppene og menneskene er en del av den samme byråkulturen. Det er ideene og det kreative byrå alt bygges rundt, forskjellen er at det kreves andre ting i dag for å få ideer og tiltak til lå leve og gi resultater, sier Sandengen.

Ung, men tung kompetanse

Det er mye ny og ung, men og tung faglig kompetanse som nå er på plass Storgata. De fire nyansatte er alle mellom 27 og 30 år.

Torbjørn Aksdal har bodd mange år i København og tar med seg hjem en mastergrad i Innovation and Entrepreneurship fra Copenhagen Business School, i tillegg til erfaring fra Copenhagen Institute of NeuroCreativity som bl.a. høyskolelektor i faget Creative Business Thinking. Han er tidligere utdannet samfunnsøkonom og organisasjonsviter fra University of Queensland og UiB.

Sandra Ness kommer fra en periode i Trigger, der hun har vært i sammenheng med sin Master of Arts, Digital Media Managmenet fra Hyper Island i England. Hun har også bakgrunn fra shipping og som aksjemegler, pluss en bachelor i Science fra Handelshøyskolen BI / Nanyang University.

Vetle Agledahl kommer fra stillingen som informasjonsansvarlig i INMA, og har tidligere vært i Kommunikasjonsforeningen og SAS. Han har også et opphold på Hyper Island bak seg, i tillegg til studier i PR og journalistikk fra University of Queensland, samt en bachelor i kultur og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo.

Holly Bagley har jobbet som programmerer, animatør, designer og utvikler, med base i London. Hun har bl.a en bachelor i Geoscience og en variert media- og teknologiutdannelse fra UCA Farnheim, Brunell London og The Open University.

Internasjonalt miljø med stort mangfold

I mange år var reklamebyråer basert på en ganske homogen gruppe ansatte. Sandengen sier dette er blitt helt annerledes i løpet av få år, – det som er spesielt moro med utviklingen av et byrå som vårt er at vi får et miljø bygd på stort faglig og kulturelt mangfold, sier han. Vi har nå folk med et mangfold av kreative, teknologiske, økonomiske og humanistiske fag i utdanningen, de har bakgrunn fra flere andre bransjer enn vår egen – og ikke minst; akkurat nå har vi syv nasjoner på rundt 30 ansatte sier Sandengen.

Torbjørn Aksdal og Vetle Agledahl fremhever det faglige fokuset, spennende kunder og det internasjonale miljøet som spesielt attraktivt for dem. – De kreative ambisjonene er det ingen grunn til å tvile på i et nettverk som Saatchi & Saatchi, men med vår bakgrunn er innsikt i målgrupper, medieforståelse og digital gjennomføringskraft avgjørende, sier de to. – Tiden jeg hadde i INMA var helt topp, men jeg ble fristet av et større faglig og kulturelt miljø, det fant jeg i Saatchi, sier Vetle Agledahl om jobbskiftet.

Sandra Ness har, etter at hun valgte å forlate meglerbransjen, hatt et opphold på Hyper Island og i Trigger. – Mitt fokus vil alltid være verdiskapning, og jeg vil jobbe med kunder, merkevarer, kommunikasjon og markedstiltak i et byrå hvor den nye mediehverdagen vi lever i og digital kompetanse gjennomsyrer alt vi gjør. Basert på min erfaring så langt får jeg alt dette i Saatchi, og jeg gleder meg virkelig til tiden som kommer, sier hun.