—Det er gøy å se at idéen som ble unnfanget i Møllergata gir resultater utover landegrensene. Vi fikk nettopp vite at «Deutschlands lauester job» genererte 556 millioner inntrykk gjennom tradisjonelle og sosiale medier, sier Aina Lemoen Lunde, kreativ leder i  PR-operatørene.

Kampanjen vant pris

Kampanjen har tidligere høstet to European Excellence Awards priser og ble i år nominert til en Sabre Award. I tillegg ble kampanjen kåret av DIY Trade Association i mars 2014 til beste arbeid innen kategorien «Solution-Oriented Communication». Totalt genererte den slappeste tyske sommerjobben 556 millioner medieinntrykk, 95 presseklipp og 7000 følgere på Facebook.

 Traff folket

I Norge resulterte stillingsannonsen i 6900 søknader, 60 000 delte linker på Facebook og en økning på 760 prosent i antall besøkende sett i forhold til samme periode året før på Husqvarnas hjemmesider.

—PR-operatørene lager historier som inspirerer, underholder og engasjerer folk. De evnet å skape noe unikt som mange tok del i og syntes var morsomt. I tillegg oppnådde vi en oppmerksomhet rundt vårt produkt som kunne gjenbrukes i mange markeder, hvilket igjen betydde god avkastning for oss som kunde, sier Ingrid Ekström, som er markedskoordinator i Husqvarna.