Fokus på individuelle reisebehov

Expedia ønsket å vise at de var en reiseekspert med forståelse for individuelle reisebehov og nye trender, samtidig som de ønsket å profilere en mer menneskelig side av et nettbasert firma uten egne talspersoner med kontor i Norge. Mye av dekningen i reiselivsmedier handler ofte om fokus på priser og destinasjoner, og Expedia ønsket med dette prosjektet å inspirere og vise de positive erfaringene og opplevelsene man sitter igjen med gjennom å reise. Samtidig ville de vise frem alle de fantastiske opplevelsene man har med Norge og Skandinavia som reisemål, og at du faktisk kan oppleve helt uante ting uten å måtte dra langt.

Gjennom bruk av sosiale medier ønsket Expedia å engasjere publikum til å dele tips og råd til reiser i Norge og Skandinavia – og vise hvordan det ved hjelp av moderne teknologi er blitt enklere å reise som om du er lokalkjent. Slik ville de også inspirere til å bruke sitt eget land og nabolandene som reisedestinasjon i større grad. De ønsket også å bruke prosjektet som en mulighet til å skape innhold til sin egen blogg, som er et inspirasjonssted for reise der innholdet skapes av reisebloggere fra hele verden.

En moderne oppdager fra Brasil

Etter to ukers leting fant vi frem til den perfekte moderne oppdagelsesreisende: brasilianske Polyanna. Hun hadde selv kommet til Norge på et eventyr for kun ett år siden og var ivrig etter å utforske det Skandinavia hadde å by på. I likhet med Mary var det kjærligheten som hadde ført henne til Norge, og hun hadde giftet seg med en norsk mann. En annen viktig likhet med Mary var Polyannas ønske om å dokumentere reisen og møte nye mennesker. Polyanna er journalist og blogger på morsmålet sitt (portugisisk), og dette ga prosjektet enda en ny arena å profileres på.

Verdifulle resultater

For Expedia har dette vært et viktig prosjekt for å vise hvor viktig det norske og skandinaviske markedet er for dem og for å skape større lokal relevans rundt merkevaren. Dette har også bidratt til at Expedia kan bygge viktige lokale forbindelser for fremtidige prosjekter og kommersielle kampanjer. Stor mediedekning fra start til slutt har fokusert på flere av budskapene Expedia ville få frem: bruk av teknologi når man reiser, nye reisetrender og historien om gjenskapingen av Marys reise. I tillegg klarte Expedia i samarbeid med lokale reiselivsaktører å engasjere publikum og la dem aktivt ta del i Polyannas opplevelser underveis.