Økt oppmerksomhet

For å skape økt kjennskap til BBC Brit ville vi sette fokus på en av nordmenns britiske yndlinger, Graham Norton og hans suverene talkshow, som både går på BBC Brit og TV Norge. Vi hadde som målsetning å få med en mediepartner for å rekruttere deltakere og samtidig promotere konkurransen i den røde stolen. Videre mål var å få ti lokale medier til å omtale konkurransen og minst to mediesaker om vinneren av konkurransen, samt en solid mengde engasjement på sosiale medier.

Norges største Graham Norton-fan

Gjennom konkurransen på Egertorget skulle vi finne Norges største Graham Norton-fan. Vi inngikk et samarbeid med Se og Hør, som utlyste konkurransen på deres nettsider. Ny Vri bygde deretter opp en scene på Egertorget, med BBC Brit-effekter og stor LED-skjerm som viste høydepunkter fra The Graham Norton Show, hvor også sendetid kom tydelig fram. I Graham Nortons røde stol skulle deltakerne fortelle deres pinligste, personlige historie foran et kjendispanel med Adam Schjølberg og Tore Petterson, kjent fra NRK-programmet «Sofa», samt blogger Suzanne Aabel.

Konkurransen ble i forkant promotert på både Se og Hørs og BBC Brits Instagram- og Facebook-sider i og skapte stort engasjement på Egertorget. De frammøtte fikk se en etter en av deltakerne bli vippet ut av den røde stolen. Deltakernes mål, i tillegg til å få sitte i den røde stolen, var å vinne en luksus-weekend for to i London og oppleve Graham Nortons egne favoritt-steder. Etter vinneren av konkurransen ble kunngjort på Egertorget, ble vinnerhistorien annonsert på Se og Hørs nettsider. Hele konkurransen ble filmet og videoen med høydepunktene og video av vinneren ble brukt i lokale medieinnspill.

Suksess i lokale medier

BBC Brits Facebook-sider ble brukt i forkant, under og etter konkurransen, noe som skapte stort engasjement blant brukerne. På Egertorget regnes det med at over 40 000 mennesker var innom og så den røde stolen. Den røde stolen sammen med BBC Brit og The Graham Norton Show ble omtalt i 14 mediesaker som totalt hadde en rekkevidde på 900 000 lesere. Flere av mediene brukte videoen fra arrangementet, som også inneholdt sendetiden på BBC Brit. Kjendispanelets Adam Schjølberg sto samtidig i bresjen for jevnlige oppdateringer i sosiale medier. I sosiale medier var tiltaket også en stor suksess med over 630 000 i rekkevidde og over 1500 engasjement. Se & Hørs egne tall fra sosiale medier er ikke inkludert.

Høydepunktene fra konkurransen ser du her(video på Facebook).