Så Petter, først og fremst, hva er det viktigste for deg når du leter etter nye ansatte?
Det viktigste er at de kan vise til engasjement også utenfor studiene, f. eks ved å være involvert i studentorganisasjoner, e.l., jobb ved siden av studiene er også et godt tegn. I tillegg er det viktig at de viser et oppriktig ønske om å jobbe i PR-operatørene og med markeds-PR, samt at de er fremoverlente og fremstår ambisiøse.

Engasjement ved siden av studiene er altså viktig, men er det noe nyutdannede kan gjøre for å skille seg ekstra ut?
Skriv en søknad som viser hvem du er, hva du står for og hva du kan bidra med, samt sørg for å gjøre søknaden relevant for bedriften du søker hos. Altfor mange sender samme søknad til «alle» og det er lett gjennomskuelig. Det å skaffe seg en jobb, bør sees på som en jobb og gjøres skikkelig. Godt språk, korrekt grammatikk og uten skrivefeil er en selvfølge.

Den 9. juni skal vi ha rekrutteringsdag for utvalgte søkere, fortell litt om hva den går ut på?
På rekrutteringsdagen kommer alle til å få muligheten til å jobbe kreativt i grupper og løse en praktisk skriveoppgave, samt at det blir «speed dating» med flere nøkkelpersoner hos oss, underveis. Jeg tror og håper dette blir en lærerik og positiv opplevelse for alle som får delta, og sikkert også litt skummelt.

Hvorfor velger vi å lage en rekrutteringsdag i stedet for vanlige jobbintervjuer?
De fleste nyutdannete har relativt like profiler og bakgrunn og det kan være vanskelig å skille seg ut. Dette er derfor en god en mulighet for oss til å møte mange flere kandidater enn vi normalt ville kalt inn til en jobbintervjuer, i løpet av en dag. Tilsvarende er dette en god mulighet for potensielle kandidater til å få vist seg frem for oss. Vi får også sett kandidatene litt utenfor komfortsonen, noe som gjør at vi får et bedre innblikk i hvordan de håndterer uvante utfordringer.

For de som kanskje ikke er helt ferdige med utdannelsen enda, eller som ikke er på leting etter jobb helt ennå, hva vil du si er viktig å fokusere på for å gjøre seg mest mulig attraktiv for en arbeidsgiver i PR-bransjen?
Det er ingen som forventer at nyutdannet har utfyllende og imponerende cver. Men, sørg for å engasjere deg utover studiene, samt bygg din egen merkevare og synlighet for bransjen. Vi følger med og fanger opp hvem som skiller seg ut, som tar faget på alvor og brenner for dette. Blogg, tweet, podcast, skriv kommentarer og/eller bli med i PR-operatørenes egen studentgruppe Distruption Lab (ønsker du å være med her fra høsten send en e-post til ehm@pr-o.no)

Helt til slutt, hvorfor skal man søke hos oss? Hva er det som gjør PR-operatørene til et attraktivt sted å jobbe som juniorrådgiver?
Juniorrådgivere vil relativt raskt bli involvert i kundearbeid og ta del i hele prosessen fra plan til gjennomføring. De får mulighet til å jobbe tett med, og lære av noen av de beste i bransjen innenfor markeds-PR. Hos PR-operatørene har vi også en ganske flat struktur, svært gode utviklingsmuligheter og ikke minst et veldig godt arbeidsmiljø.

Intervjuet er hentet fra PR-operatørenes hjemmeside og kan også leses her.