Mottakerens forventinger
Først og fremst er det viktig å påpeke at det neppe er lurt å pepre abonnenter med eposter. Men regelmessige eposter, som for eksempel nyhetsbrev har faktisk en bevist effekt. Så klart er man nødt til å gjøre det riktig, og det finnes dessverre ingen konkret fasit på akkurat dette. For en butikkjede kan nyhetsbrevet være en effektiv måte å eksponere abonnenter for relevante salgsvarer. For andre kan et nyhetsbrev være en fin måte å gi innblikk, sette ansikt på bedriften og gjøre seg aktuelle. Alt dette henger sammen med mottakerens forventinger, og for å finne ut av dette kan det være lurt å snakke med kundene dine.

Hva er det de ønsker seg i et nyhetsbrev fra deg?

For PR-operatørene er det et mål at nyhetsbrevet vårt oppleves som relevant, personlig og faglig interessant.

Tenk på hele «reisen»

For å få mest mulig ut av et nyhetsbrev er du nødt til å ta hensyn til hele kundereisen. Her gjelder samme prinsipp som ved innholdsproduksjon. Innholdet kan være så godt som bare det, men om det ikke fører leseren til en viss handling eller oppfatning, har det liten effekt. Derfor: Link alltid opp innholdet i nyhetsbrevet til unike landingssider.

Les mer om hva vi leverer innenfor innholdsmarkedsføring

Vær personlig

Det som skiller nyhetsbrev fra annen promotering via epost er det personlige preget. Et nyhetsbrev skal ikke fremstå som, eller være reklame. I følge medium.com har et personlig nyhetsbrev en gjennomsnittlig åpningsrate på 50-60 prosent. Andre kommersielle eposter har en åpningsrate på 20 prosent.
Hva vil det si å være personlig i et nyhetsbrev? Forsøk deg på personlige emnefelt, gjerne spesialtilpasset til ulike type mottakere hvis dere har kapasitet.

Videre bør innholdet gi et lite «bak-scenen-inntrykk». Dersom for eksempel daglig leder har et innlegg i nyhetsbrevet, kan dere forsøke å sette vedkommende som avsender.

Derfor fungerer nyhetsbrev

Nyhetsbrev er forholdsvis billig i drift, og sørger for at informasjon fra deg som avsender, havner rett inn i innboksen til mennesker du ønsker å nå. Det er så klart en utfordring at rekkevidden er noe begrenset, så et nyhetsbrev bør derfor kombineres med egne tiltak for å få flere abonnenter.

Uansett – Når du har bygd opp en fyldig abonnentliste er mye av det vanskeligste arbeidet gjort. Deretter kreves det godt innhold, regelmessig utsendelse og oppfølging. Husk at hva som fungerer for andre, ikke nødvendigvis fungerer for din bedrift.

En studie gjort av Quartz viser at de fleste sjekker eposten sin før de sjekker andre ting på internett om morgenen. Du har også kanskje merket selv, at selv om nye kommunikasjonsløsninger stadig dukker opp, kan lite erstatte den gode gamle mailboksen.

Bruker du epost-markedsføring og nyhetsbrev riktig kan du potensielt ende opp som en sentral nyhetskilde for dine abonnenter.

Ønsker du å sparre med noen om produksjon og distribusjon av nyhetsbrev? Ta kontakt med fagansvarlig i PR-operatørene, Stian Rønvåg på sr@pr-o.no.

Nikolai Riibe
Rådgiver i PR-operatørene

Innlegget er hentet fra PR-operatørenes nettside