Hva er så community management? Vi vil si at det handler om tre hovedelementer, innhold, dialog og spredning:

Innhold: Community management handler om å lage godt innhold i alle kanaler. Innhold kan være alt fra en enkel facebook-post, til intervjuartikler hvor man går ut og intervjuer ansatte i bedriften. Som eksempel kan vi trekke frem Aker Brygge. I slutten av 2014 var operatør Eivind mer på Aker Brygge enn han var på kontoret. Hvorfor? Jo for å fylle AkerBrygge.no med godt innhold frem mot relanseringen. Følg denne linken for et godt eksempel.

Dialog: Dialog er en viktig del av community management. Mange vil oppsøke dine digitale kanaler med spørsmål, ris eller ros, og det er viktig å møte alle henvendelser på en god måte. Vi har alle opplevd butikkansatte som har vært imøtekommende, og de som har vært vanskelige å snakke med. Inntrykket vi sitter igjen med etter en tur i butikken kommer veldig an på hvordan de ansatte møter deg. Det samme gjelder i digitale kanaler, så møt spørsmål og problemer med en positiv innstilling og gjør ditt ytterste for at følgerne skal bli fornøyde.

Spredning: Selvfølge, tenker mange kanskje om spredning. Noen tror det skjer av seg selv, men sånn er det ikke. Spredning er en kombinasjon av godt innhold til riktig tid, og god dialog med publikum. De aller fleste større bedrifter har også et budsjett for annonsering i sosiale kanaler. Annonseringen har sin egen formel, og er heller ikke noe man bare setter i gang. Vårt digitale alibi Dan er opptatt av at man bør teste ut flere annonseløsninger for å komme frem til den som fungerer best for hver type innhold.

Hvorfor sette ut community management?

Først og fremst så handler det om tid. Man bør kunne bruke tid på å lage godt innhold. Vi i PR-operatørene har lang erfaring med å lage godt innhold for alt fra varehuskjeden Rusta, til ferdighusleverandøren Älvsbyhus og reisebyrået Expedia. Gjennom community management for flere kunder har vi god oversikt over hva som fungerer av innhold og hvordan man sprer det på best mulig måte.

Rusta er en kunde som viser at det å sette ut community management fungerer godt, selv når man etablerer digitale kanaler for første gang. Varehuskjeden hadde ingen tilstedeværelse i sosiale medier før høsten 2014, da vi hjalp dem med å etablere sin Facebook-side. Med godt innhold, god dialog og god spredning via Re:Media har siden nå nådd over 10 000 følgere som stadig engasjerer seg i postene.

 

Artikkelen er hentet fra PR-operatørenes hjemmeside og kan også leses her.