Kortlappen er informasjon, spørsmål og oppgaver tilpasset barn, slik at de kan lære litt om kortbruk, penger og bank før de får sitt første kort.

Hos DNB kan man få sitt eget bankkort når man har fylt 10 år. Men før man får sitt første kort, kan det være greit å forstå at en konto kan bli like tom som en lommebok, at en minibank ikke er et hull i veggen der man henter penger og at saldo ikke er navnet på tryllekunster.

Opplæring av barn og voksne

De fleste 10-åringer vil jo sannsynligvis synes at eget bankkort høres helt topp ut, men DNB sin oppgave er også å gjøre foreldrene komfortable med tanken. Så for at de voksne skal kunne puste med magen lanserer DNB Kortlappen på DNB.no. Kortlappen er informasjon, spørsmål og oppgaver tilpasset barn, slik at de kan lære litt om kortbruk, penger og bank før de får sitt første kort.

– Vi vet at noen er skeptiske til å gi barna sine kort i så ung alder, men så lenge vi voksne omtrent ikke har kontanter på oss lenger blir det nostalgisk svermeri å tro at vi kommer utenom. Det er viktig at barn lærer verdien av penger, i abstrakt forstand, og ikke bare ved kontanter i hånden. Dessuten, hvem vet hva slags betalingsløsninger vi har når dagens 10 åringer blir myndiger, spør kreativ leder i DNB Janne Espevalen.

DNB er opptatt av å ta opplæringen på alvor. Det innebefatter å forklare både overfor forelde og barn hva som er viktig å vite om fornuftig kortbruk. Derfor er det i tillegg til «trenger ikke»-gutten laget en egen film myntet på foreldre som går mer i detalj på hva kortlappen egentlig er.