Hva vi gjorde

For lanseringen av Batman vs Superman i mars 2016 valgte SF Studios og PHD å ta i bruk en helt ny medieplattform, Snapchat. Utfordringen var dog at betalt annonsering på Snapchat ikke var tilgjengelig i Norge enda.

Målet med aktiviteten var å skape bred oppmerksomhet og interesse for filmen Batman v Superman og generere innhold som evnet å engasjere, involvere og trigge deling

Vi fikk mulighet til å teste ut «Snaplinser» gjennom et internasjonalt samarbeid Warner Brothers, og integrerte dette i den lokale kampanjen vi kjørte organisk på kanalen. I tillegg hadde en av Europas største Snapchat Influencere, Geir Over Pedersen (aka Geeohsnap), en ”takeover” av SF Studios´ Snapchatkonto og skapte mye mystisk innhold, hvor blant annet Batman og Superman jaget hverandre rundt i storbyene i Norge

Hva vårt publikum gjorde

Målgruppen engasjerte seg fort og ga SF en pangstart på Snapchat. De tok i bruk de eksklusive ”Superman vs Batman”-linsene og lekte seg som superheltene Batman, Superman og Wonderwoman, deltok i konkurranser og delte med vennene sine. Målgruppen viste et høyt engasjement for Geeohsnaps videoer, samtidig som de selv sendte inn egne superhelt-bidrag. Superfansen stilte også opp fysisk for å jakte på superheltene. Store lyskastere med den velkjente Batman og Superman logoen lyste opp kjente landemerker rundt omkring i gatene hvor følgerne ble oppfordret til å finne disse. Små hint om hvor lyskasteren befant seg ble dryppet på Snapchat underveis.

Hva vi oppnådde

Kampanjen nådde bredt ut hvor blant annet over 1,4 millioner nordmenn og det ble sendt nesten 500.000 bilder/videoer av linsene i løpet av disse fire dagene. Totalt ble det generert 2,6 millioner visninger av linsene hvorav over 900.000 unike brukere. Kampanjen skapte høyt engasjement, ga filmen mye PR og fikk 10% høyere besøkstall enn estimert.