Omnicom Media Group (OMG) og toppsjef Espen Klepper har ansatt Marie-Louise Alvær som administrerende direktør i mediebyrået PHD.

Dermed har Klepper fått på plass en erstatter etter at det tidligere i år ble kjent at Severin Hanssen slutter. Hanssen var bare ett år i stillingen, og erstattet Maria Aas-Eng som gikk til Red Media Consulting i januar 2015.

- For oss har det vært viktig å få på plass en faglig sterk og operativ leder med et stort nettverk, og solid digital bakgrunn. Marie-Louise er åpenbart en av bransjens dyktigste og mest erfarne kommunikasjonsrådgivere. Med sitt smittende engasjement og skyhøye ambisjonsnivå er jeg helt sikker på at hun er den rette til å lede og utvikle byrået videre, sier Klepper.

Tilbake til OMG-familien
Alvær kommer fra stillingen som norgessjef i det nordiske multiplattform-nettverket United Screens. Hun har tidligere erfaring fra blant annet OMD, Red og Schibsted. Det er altså ikke første gang Alvær og Klepper møtes, de jobbet også sammen da Alvær var kundedirektør i PHDs søsterbyrå OMD.

- Hvordan blir det å jobbe sammen igjen?

- Det blir veldig hyggelig det, det har skjedd såpass mye i mediebransjen og mediebyråbransjen, og jeg har savnet de faglige diskusjonene med Espen, så vi har nye ting å snakke om også, sier Alvær til Kampanje.

Hun har ledet det norske United Screens-kontoret siden våren 2015.

- Jeg kommer til å savne United Screens masse. Jeg er så glad for å ha vært en del av et innovativt og spennende selskap som United Screens er, og er stolt av alt vi har klart å få til. Men utfordringen mediebyråbransjen står overfor i dag er utrolig spennende å ta del i. Jeg vil jobbe mer helhetlig og være med i flere av prosessene som kundene er involvert i, sier Alvær.

- Gøy å konkurrere med Red
Det er seks år siden sist hun var i byråbransjen, da som partner og medeier i Red Media fra 2004 til 2011. Nå skal hun konkurrere med Red Media Consulting, ledet av tidligere PHD-sjef Maria Aas-Eng, som ble kåret til årets mediebyrå på Byråprofil forrige uke.

- Jeg har et veldig godt forhold til Red i dag, så det tenker jeg bare kommer til å være gøy, sier Alvær.

Nå vil hun gjerne gi PHD et løft på Byråprofil-undersøkelsen.

- Det ville vært merkelig om jeg ikke hadde ambisjoner om å gjøre PHD mer bemerket på mange fronter, også på Byråprofil.

PHD meldte seg inn i milliardklubben igjen i fjor med en omsetning på 1,06 milliarder kroner. Også søsterbyrået OMD er på listen med en omsetning på 1,1 milliarder