Et dedikert lag er avgjørende

Et fotballag i eliteserien består som regel av en trener, målvakt og utespillere.  En god miks av spillere i alle posisjoner med forskjellige ferdigheter og roller, er viktig for å utføre de ulike oppgaver.  Ved å kunne utfylle hverandre er det mulig å skape det beste resultatet.

Fotball er en lagsport, og med klare likheter til søkemotoroptimalisering eller SEO.  For å kunne utføre optimal  SEO, bør en også organisere et lag eller et team med daglig ansvar for dette. Laget – eller teamet – bør bestå av en webutvikler, designer, tekstforfatter og analytiker. For å få best mulig resultater anbefales gjerne at de ansvarlige for sosiale medier, e-postmarkedsføring og andre markedsføringskanaler inkluderes i et slikt team. 

Laguttaket – eller sammensetningen av bedriftens SEO-team – er viktig for å være konkurransedyktige både innen toppfotball og i den digitale verden.

Les ogsåDerfor er SEO avgjørende for din bedrift.

Treningsformer for optimal utvikling

For å konkurrere på øverste nivå i fotball kreves at laget trener og jobber med å utvikle seg kontinuerlig. I fotball er det viktig å trene på svakheter og forsterke styrken i laget.

Den beste måten å lære er å tørre å feile. Dette gjelder i fotball såvel som innen SEO-arbeidet. Å være kreative og våge forskjellige løsninger er ofte beste metode for å oppnå stadig bedre resultater. Produksjon av nytt innhold, struktur, fotos og design er ulike måter å utvikle seg til toppnivå i den digitale verdenen. Jobber dere kontinuerlig med å holde virksomhetens digitale kanaler oppdatert, og prøver bedriften ut ulike metoder for å oppnå  de beste resultatene?

SEO vs Fotball

Strategien for å slå konkurrentene

En god strategi er alltid en nøkkel  til suksess. Selv om ballen fortsatt er rund spilles ikke fotball idag som det ble gjort på 80- og 90-tallet. Utvikling av sporten har endret måten vi spiller og tenker fotball på i dag, og å holde seg løpende oppdatert på de beste spille- og treningsstrategier er ofte avgjørende for å lykkes. 

Som fotball utvikler også SEO seg betydelig med tiden. Det å holde seg oppdatert på siste utvikling, moderne analyseverktøy og være innovativ, er derfor en sentral strategi for å oppnå sine mål.

Et sentralt spørsmål er derfor: Har din bedrift valgt en god SEO-strategi for å slå konkurrentene?

Kampen om topplassering

Mens fotballag i serien har et fullt kampoppsett og vet hvem de møter til enhver tid, må de også spille cupkamper der de kan møte overraskende motstandere. Det er derfor viktig å tenke en kamp av gangen, og lage en strategi for å slå hver motstander.

I SEO er det også et slags kampoppsett. Her er hvert søkeord bedriften ønsker å rangere høyt på, en “kamp” vi har valgt. Hvert søk på bedriftens utvalgte søkeord blir å regne  som en kamp virksomheten gjennomfører.

Så hvordan rangerer bedriften din på et søk på nett? Kan dere gjøre mer for å vinne disse “kampene”, og nå øverst på resultatlisten når kundene deres søker?

Resultater og serietabellen

I eliteserien i fotball spiller alle lag mot hverandre gjennom en hel sesong. For måling av resultater bruker vi serietabellen for å se hvem som leder og hvilke lag som lever i faresonen for å rykke ned. For hver serierunde som spilles, endres denne tabellen.

I SEO har vi en lignende tabell, nemlig søkeresultatene. Er du usikker på hvordan din bedrift skårer på Google-søk idag?

Både i fotball og i SEO er det ingen snarvei til suksess: Det er alltid den som har gjort jobben sin grundigst og best over tid, som ender på toppen, enten det er i fotball eller i Google-søk.

Eliteserietabellen sammenlignet med seo resultater for reklamebyrå oslo

Illustrasjonen viser den nåværende tippeligatabellen med Rosenborg i toppen sammenlignet med et søkeresultat i Google. Både bak tabell og søkeresultat ligger det et grundig og løpende stykke arbeide.