For andre gang har Oktan og Sheriff jobbet sammen på kampanjen #ikkegreit. Oppdragsgiver er ung.no og Bufetat - og temaet for årets kampanje er festvoldtekt, bildespredning på nettet og kjærestevold. Tunge temaer, men også veldig spennende og ikke minst utfordrende for oss som jobber mot film og kommunikasjon. Målgruppen er unge mellom 15-20 år - så vi var svært glade over å kunne samarbeide med stjerneskuddet Julie Bergan og Warner Norge på dette prosjektet. Vi tror hennes musikalske uttrykk er midt i blinken for denne kampanjen. 

Filmer og annonser i sosiale medier 

Hovedelementene i årets kampanje er tre musikkvideoer. Produksjonen står Sheriff bak, med Alexander Halvorsen på regi. I tillegg vil ulike annonser spres på Facebook og Instagram. Både filmene og annonsene leder til relevante artikler på ung.no. Det visuelle formspråket er både estetisk vakkert og ganske rått. Alexander har klart å vise frem sider av en ungdomskultur som mange kan kjenne seg igjen i, tror vi. Uten å vifte for mye med en formanende pekefinger. 

 

Viktig å si at det er #ikkegreit

Den populære norske artisten Julie Bergan har lånt sin nyeste låt Blackout til kampanjen. Hun mener temaene er viktige, og ønsker at flest mulig unge skal få nyttig informasjon fra ung.no

  – Dette temaet kan være tabu å snakke om. Kanskje spesielt blant de unge som er blant de utsatte. Nettopp derfor er det viktig å sette lys på det, snakke om det og si at det ikke er greit, sier Bergan.