E-handelsgiganten er bare ett eksempel på de mange merkevarene som sliter med å utvikle en sømløs kundeopplevelse, både i den virkelige verdenen og i den digitale. Trenden så langt har vært at tradisjonelle forhandlere gjenskaper butikkopplevelsen på nettet.

Metningen på e-handelsområdet er imidlertid så stor at nettbaserte merkevarer nå lager fysiske butikker for å øke eksponeringen deres overfor kundene. Dette viser seg å være vellykket, da det skaper større bevissthet og gir kundene en konkret mulighet til å oppleve merkevaren. Trenden reflekterer den overordnede overgangen mot merkevarearbeid i flere kanaler, med en konsistent opplevelse online via datamaskin eller mobil, via sosiale medier samt via tradisjonell detaljhandel.

Enten dere har en nettbasert merkevare som ønsker å bli fysisk, eller en butikk som vil gå digitalt, er nøkkelen til suksess ikke å være for opptatt av den nyeste teknologien, men å fokusere på kundeopplevelsen. Det er lett å tenke at de to verdenene krever forskjellige tilnærminger, men de deler begge ett felles element – mennesker.

Vi som mennesker har utviklet oss til å tenke, lære og oppføre oss med enkelte felles, dyptsittende trekk. Følgelig har enkelte standardpraksiser blitt etablert, som vil bidra til å skape bedre kundeopplevelser, uansett hvor kunden møter merkevaren deres.

Denne artikkelen drøfter utfordringene med å utvikle merkevarer i flere kanaler og beskriver noen universelle prinsipper for dette arbeidet.

Interessant? Les ferdig artikkelen på Mission nettsider.