Tradisjonelle butikker blir i stadig større grad utfordret av netthandel. Sakte, men sikkert blir vi tryggere og mer komfortable med å handle varer via nettet, enten det er på en laptop på jobben eller fra mobilen på vei hjem med bussen. Effekten av dette ser vi blant store butikkjeder som tvinges til å stenge butikker og kutte lønninger.
Men netthandel vil aldri kunne erstatte opplevelsen som et fysisk lokale kan bidra med. Du kan ikke erstatte lukten fra et bakeri, følelsen av å testligge en seng eller opplevelsen av å prøve en bukse før du kjøper den.
I tillegg erkjenner store og små merkevarer den viktige rollen et lokale kan ha for ikke bare å selge produkter, men også for å samhandle med og bygge sterke bånd til målgruppen sin.
I første del av denne artikkelen (del 1) skrev jeg om hvordan det fysiske rommet tas i bruk på nye måter for å etablere emosjonelle bånd til potensielle kunder og hvordan man gjennom opplevelser, service og teknologi gjør en butikk om til mye mer enn et sted hvor man kjøper ting.
Hvilke grep tok vi i bruk?
I andre del av artikkelen (del 2) ser vi nærmere på hvilke av disse grepene vi tok i bruk da vi redefinerte Narvesens butikkonsept fra bunnen av. Alt fra identitet, kommunikasjon, interiør, butikklayout, skilting og fasader ble redesignet og bygget på en ny strategisk plattform hvor opplevelse, kvalitet og uanstrengt effektivitet stod i fokus.
Interessant? Les ferdig artikkelen her.