Hvordan kan du være ekte hvis du ikke vet hvem du er?

Det er ikke noe nytt i tanken om at det er viktig å utvikle merkevarer med karakter eller egenart, men definisjonen på hva det betyr å utvikle en merkevarepersonlighet endrer seg stadig. I Mission har vi erfart at dette er et sentralt punkt for mange av våre kunder.

Fem måter å bestemme og kommunisere din merkevares personlighet på

  1. Finn merkevarens «lille ekstra». Definer hva merkevaren skal være for hvem, fokuser deretter på det lille ekstra for produktet eller tjenesten! (ofte kalt merkevarehistorien – the brand story) Forbrukere responderer på merkevarer som går utover de salgspunktene der kunder og merkevarer møtes. De omfavner merkevarer som er tydelige og viser sin personlighet på en modig måte.
  2. Tenk større. Selskaper som evner å fortelle en tjeneste eller et produkts historie, knytter tettere bånd med kunden. Det handler om å være ekte og ærlig opptatt av å tilby noe av verdi. Bedrifter som handler basert på et formål og prinsipper som hever seg over det rent forretningsmessige, vil også navigere riktig i foranderlige tider.
  3. Vær ærlig, selv når det gjør vondt, og ta kalkulerte sjanser. Ta til deg forbrukernes forventninger om full åpenhet og handle deretter. Ikke vær redd for å prøve ut nye ting hvis de er i tråd med kjernen i selskapet og oppfyller merkevarens overordnede formål.
  4. Tenk lenger enn til de kjappe pengene, og vær modig. Dagens kundeforhold går mye lenger enn bare én handel. Invester i kundeforhold som skaper gjensidig lojalitet og tillit, bli en partner med kunden. Langvarige kundeforhold basert på tillit gir ofte livsvarige ambassadører for merkevaren din. Ta risiko på kort sikt som stemmer med bedriftens formål og kjerneverdier. Når vi starter opp en identitetsprosess er ett av de viktigste delmålene å definere merkevarens personlighet, og hvis den knapt nok er synlig må vi lete den frem, finne historien og sten for sten bygge opp en personlighet.
  5. Se forbi det selvfølgelige. Merkevarer med personlighet bygges ikke over natten, og de utvikles ikke i et vakuum. I Mission baserer vi våre prosesser på lang erfaring og ikke minst en utvidet definisjon av det viktigste ved en merkevare for å sikre at alt vi foretar oss på vegne av et selskap, et produkt eller en tjeneste er konsekvent og i tråd med merkevarens formål og verdier – fra den synlige delen av selskapet til de mer bakenforliggende elementene.

Tre viktig steg ved design av personlige merkevarer

  1. Lytt. Finn ut hva som er aller viktigst for kundene dine, og hvilke forventninger de har når det gjelder din bedrift og den bransjen du er i. Kvalitativt: Forstå hvordan og hvorfor folk kommuniserer med produktet ditt. Sosial lytting: Følg med i tiden, få med deg samtidens samtaler. Kulturell innsikt: Finn ut hva som vil bli viktig for kunden i fremtiden.
  2. Reflekter. Studer merkevaren: Se merkevaren fra et fugleperspektiv, i sammenheng med øvrige omgivelser. Korrigering av innsikt: Tenk gjennom alle tilgjengelige funn og bruk dem til å utfordre de antakelsene dere har. Strategi for sosialt engasjement: avdekk de sosiale temaene som både er viktige for dine kunder og relevante for merkevaren din.
  3. Artikuler. Bruk innsikt: Utvikle et solid merkevarespråk som vil fungere for kunden. Definer merkevarens DNA: Finn ut hva du står for og skap en konsekvent merkevareopplevelse. Utvikle merkevarehistorien: planlegg for suksess, og sett delmål som passer bedriftens formål og verdier ved å fortelle en historie som fester seg i kundens bevissthet.

Hvis du virkelig lytter til kundene, vil du bli påvirket positivt av deres historier, noe som igjen kan forsterke din kreative prosess eller din kreative brief. Ved å analysere kundenes historier og forstå hvordan produktene og tjenestene dine passer inn i kundenes liv, vil du få verdifull innsikt i deres behov og ønsker, noe som kan være veldig gunstig også for andre aspekter av virksomheten din. Eksempelvis gjennom produktutvikling og produktdesign som igjen kan påvirke din bedrifts markedsstrategi.

Når et selskap har personlighet, har det også nøkkelen til å bli oppfattet som troverdig og ekte.

Denne artikkelen ble først publisert på Missions sider.