For et selskap er det en fordel om årsaken til at de ansatte er på et godt sted i livet er at de er på et godt sted når de er på jobben. Det er derimot ikke bra om de ansatte tenker at "disse menneskene elsker jeg å tilbringe tid sammen med, du verden hvilket fantastisk sted dette hadde vært hvis det ikke var for den teite jobben vi skal gjøre”.

Dersom et selskap har et formål eller purpose som gjennomsyrer selskapet på en slik måte at de ansatte føler delaktighet i en felles ambisjon, har man oppnådd noe som er gull verdt. Det er nemlig ingen selvfølge at dine ansatte er lykkelig tilstede på den arbeidsplassen du tilbyr dem.

Tall fra Gallups rapport State of the Global Workplace fra 2013, som henter sine tall fra hele 142 land, viser et nesten skremmende fravær av emosjonelt engasjement blant arbeidstakere rundt omkring på kloden. Tallene er såpass stygge at det virkelig gir god mening i å virkelig jobbe for ikke bare å ha, men også synliggjøre selskapets formål, skaffe de rette menneskene i forhold til hvem man er og via dette forsøke å skape et konstruktivt arbeidsmiljø.

Det er med andre ord utrolig mye verdt å jobbe aktivt med employer branding. En oppriktig og ærlig følt respekt for det selskapet man jobber for er nemlig ikke noe man kan kjøpe for penger. Eller true seg til, for den saks skyld, uansett hva utpressere og andre hardkokte forbrytere måtte mene om den saken.

Du kan tvinge folk til å gjøre noe, men du kan ikke tvinge noen til å ha lyst til å gjøre det. Joda, du kan selvfølgelig bruke penger til å få folk til begynne på jobben eller ikke slutte der, men det er bare enda en måte å skyve problemet foran seg på. Hvis det å fylle opp lommeboka er det eneste lokkemiddelet du har å by på, er det ikke sikkert fremtiden spiller på lag med deg.

Hvis du synes det høres skremmende ut at det kan være vanskelig å få tak i mennesker som har et genuint ønske om å jobbe for akkurat deg og selskapet ditt, vil du bli sjokkert når du får høre hvor mange som regelrett motarbeider arbeidsgiverne sine og saboterer stedet de jobber på. Helt bevisst.

Når man tar innover seg de mange mulighetene man har til å trå feil når man ansetter folk, fremstår det som laserklar fornuft å benytte selskapets formål som rettesnor i prosessen.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

Statistikk som burde skremme alle som skal ansette folk
Tall som viser hvor enormt viktig det er å ikke ansette sabotører
Hvordan et godt formål kan fungere som et filter i ansettelsesprosessen

Les ferdig denne artikkelen på Mission nettsider.