Richard Wold, AD i Metro Branding

Vi har møtt eliten innen marketing, content, teknologi og design - alle sier det. Facebook sier det, Google sier det, Coca Cola , Sony, Tesla og Cisco sier det. Over 53 000 deltakere fra 166 nasjoner har hørt det. Vi er enige. Den stille revolusjonen vi har hatt de siste årene er ikke lenger stille.

Kampropet fra Web summit i Lisboa er enkelt: «Let´s make it human again»!

FORDI - din kunde, de du har sett på som forbrukere, de du har definert som en målgruppe, et segment - de er ferdige. De er ferdige med påtrengende kommunikasjon, med å bli overeksponert for kommersielt innhold. De er lei av maset. De vil ha teknologi som hjelper dem. De vil ha produkter, tjenester og sosiale nettverk som gjør det lettere å være menneske.

De vil ha noen å stole på. De vil ha nytte. De vil ha en god brukeropplevelse, eller kundeopplevelse, de vil ha problemer løst, de vil ha ærlighet og relevans. De vil gjerne ha historiefortelling og de forstår at reklame er nødvendig, men da må den være ekte og ærlig, eller underholdende. De vil ha innhold som er dyptgående og de vil ha innhold som er «snackable». De vil bestemme over sin egen tid.

Sett kunden først
Så kort oppsummert - har du et produkt eller tjeneste som du vil selge, sett kunden først.

Det er årsaken til at disruptive startups kan rokke en hel verden. De gjør ting enklere, de setter meg først og de bruker teknologien riktig – slik bygges sterke merkevarer.

Vi i Metro Branding vet at nøkkelen til gode resultater ligger i god innsikt og fokus på kundeopplevelse.

Merkevarebygging i dag handler like mye om forretningsutvikling, som det handler om kommunikasjon.

Innlegget er hentet fra nettsiden til merkevarebyrået Metro Branding.