For Skoda er prøvekjøring kritisk viktig, og viktigere enn det er for e-Golf og Tesla, fordi Skoda gjerne overleverer på forventningene. Men hvordan skulle vi få oppmerksomhet og prøvekjøringer? I målgruppen fant Skoda, TRY|Apt og MediaCom innsikten vi trengte: «Stadig færre tar førerkort, både fordi det er dyrt og fordi flere opplever at de ikke har behov for førerkort»

Slik ble kampanjen «Vinn Lappen Med Skoda Fabia» født.

Konkurranser hvor vinnersjansen synker med økende antall deltakere, risikerer imidlertid å få lite deling, så vi måtte finne en løsning på dette.

Medieideen ble derfor definert som «gi lyst til å dele». Vi ville nå målgruppen i medier hvor det var naturlig å dele både med den de hadde lyst å prøvekjøre bil sammen med, og andre de mente burde delta. Vi fokuserte derfor på Facebook, Youtube og bloggnettverk som gav oss rekkevidden og verktøyene for å oppnå målsetningen om å rekruttere mange prøvekjørere.

Vi skapte tidenes prøvekjøringsaktivitet for Skoda. 2157 prøvekjøringer ble bestilt og Skoda Fabia har tredoblet salget. Tilbakemeldingene fra forhandlerne var at aktiviteten gav svært relevante leads, og at de vil ha mer av denne typen aktiviteter.

 

Les mer på http://mediacom.no/cases/