Den nye boks-is-serien som er basert på økologisk fløte og melk, kommer i fem ulike varianter inspirert av norske desserttradisjoner. Innholdsrådgiver i MediaCom Beyond Advertising, Tord Sollie, sier at det føltes naturlig å bruke dialekter for å promotere serien.

— Ideen er strategisk forankret i nordmenns nære tilknytning til bygde-Norge. Hvis du selv ikke opprinnelig er fra bygda, har du sannsynligvis en bestemor eller tante som er det. Og uansett hvor i landet du bor, så tar det maks 20 minutter med bil før du er på landet, sier Sollie.

Filmer produsert av Tangrystan

MediaCom har utviklet idé og løsninger til alle kanaler. Kampanjen består av utendørs, programspons på TV og 15 sekunders reklamefilmer på TV, web-TV og Facebook. I tillegg har det blitt laget egne filmer til Facebook hvor seerne skal gjette hvilke smaker skuespillerne prøvesmaker, mens de beskriver ingrediensene ved hjelp av ord og uttrykk på forskjellige dialekter. Alle filmene er produsert av Tangrystan.

I tillegg har We Are Live utviklet et konsept for en foodtruck-turné og demomateriell i butikk.

Vil vekke nysgjerrighet Markedssjef i Diplom-Is, Stine Marie Sjølie, håper kampanjen vekker folks nysgjerrighet, og at de fristes til å kjøpe isen med ingredienser tuftet på den norske folkesjela.

 — Inspirert av desserttradisjoner fra hele Norge er Døla-is proppfull av de gode smakene som vekker minner. Kanskje tar smaken deg hjem til bestemors vafler med rømme og jordbær, barndommens sommerdager med bær på strå, eller epleslang i naboens hage? Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har klart å lage korte 15 sekunders filmer som har et så stort fokus på smakssammensetningene, og at vi gjør det på en folkelig og sjarmerende måte, sier Sjølie. 

 

Ansvarlig hos kunde:

Stine Marie Sjølie, Markedssjef

 

MediaCom:

Tord Sollie, Rådgiver

Max Allum Nielsen, Kreatør

Astrid Pauline Toldnes, Kreatør

Olav Flatøy, Kreatør

Tonje Schøyen Ertzaas, Kreatør

Lisa Jensen, Prosjektleder

Hanne Jegleim, Kundeansvarlig

 

Tangrystan:

Gry Sætre, Produsent

Ida Thurmann-Moe, Regissør

Andreas Grødtlien, Regissør