Slow Down GPS er i utgangspunktet en helt vanlig GPS, men ved skoler og barnehager skjer det noe uvanlige at stemmen automatisk byttes ut. Plutselig er det 11-årige Emilie som ber deg ta neste til høyre eller fortsette rett fram.

 Konseptet er nordisk og et resultat av et samarbeid mellom svenske Forsman & Bodenfors, finske Rocky og LOS&CO. I Norge har LOS&CO i tillegg bistått med planlegging av et lanseringsevent ved skolestart og et utvidet PR-løp knyttet til dette, både i egne og fortjente kanaler.

 – Fremfor å utvikle en klassisk holdningskampanje, har man med denne digitale tjenesten et verktøy som bilistene kan benytte når de faktisk ferdes i trafikken. Dette er også bare starten. En viktig del av tjenesten er muligheten til at folk selv kan foreslå flere steder hvor barn ofte ferdes og barnestemmen bør slå inn på GPS-en, sier rådgiver Fred Kihle i LOS&CO.

 Appen ble lansert gjennom et samarbeid med Trygg Trafikk der If var ute ved utvalgte barneskoler i flere av de største byene i forbindelse med skolestart 17. august. Der ble bilister stoppet og informert om appen, sammen med NRK og lokale medier, noe som første til bred dekning i aviser, radio og TV over hele landet.

 

 Involverte hos LOS&CO

 Marius Halvorsen – Art Director

 Simen Frogner - Tekstforfatter

 Fred Kihle - Rådgiver

 Sigurd T. Skjefstad - PR

 Mailinn To – Digital produsent og prosjektleder

 Involverte hos If Skadeforsikring

 Lise-Marie Vasbø

 Anita Gustavsson

 Jon Berge

 Øvrige involverte byråer

 Forsman & Bodenfors

 Rocky