I Sølvtaggen for juni/juli gikk SAS Comfy Challenge til topps og dette sa juryleder Snorre Martinsen om jobben:

“– Å legge seg for å sove i en bråkete avgangshall på Gardemoen er ikke noe man gjør helt uten videre. Dette er smart. Supert handverk, og fine visueller. Gjennomført og relevant markedsføring. Ideen beviser verdien på produktet. Dette føltes ut som noe nytt, og noe juryen ikke hadde sett før.”

For mange reisende som flyr langdistanse er det viktig å få god søvn og være uthvilt ved ankomst. Under utviklingen av SAS nye langdistansekabin var nettopp en god søvnopplevelse et av de viktigste ønskene fra frekvente reisende. Dette har SAS tatt spesielt hensyn til i nye SAS Business.

Søvnkonkurransen i den nye stolen ble gjennomført ved hjelp av elektroder som registrerte hjernefrekvensen på deltagerne og var nøye overvåket av en søvnforsker som kunne se de ulike søvnfasene deltakerne gikk gjennom. Hver av de tilfeldige reisende som deltok i konkurransen, fikk utdelt sovesett med dyne, søvnmaske og ørepropper og hadde 15 minutter på seg til å sovne. Vinneren klarte det på bare seks minutter og tre sekunder, midt i bråket blant andre reisende som passerte i avgangsområdet, og belønnes nå med en reise for to til New York i SAS nye langdistansekabin.

 - Det er jo et uttrykk som heter ”the proof is in the pudding”.  Vi er veldig stolte over stolen, og er så trygge på dens komfortegenskaper at vi ønsket å la folk få prøve selv – med medpassasjerer som tilskuere, sier Marianne Orderud, markedssjef i SAS,

 De såkalt fully flat-stolene res opp med sengeklær fra Hästens og i kabinen er det installert moodlight som gir spesiell atmosfære under de ulike delene av en flygning. SAS er også blant de første som har WiFi på langdistansefly. Det lanseres nå ett fly i måneden med de nye kabinene, og fra høsten kommer den første av de nye Airbus 330 Enhanced i rekken av de nye langdistansemaskinene i SAS flåten.

Se filmen fra konkurransen her:
https://www.youtube.com/watch?v=YjWK0htdfLQ&feature=youtu.be