Hver eneste uke opplever hotellet at klær blir etterlatt av gjester ved hotellet. Selv om det ikke enkeltvis er de store mengdene, utgjør disse klærne en stor ubrukt ressurs. Opp mot 3000 kg hvert år legges igjen på Scandic hotellene. Dette ønsket både Fretex og Scandic Vulkan å ta tak i.

Gjennom ulike flater inne på hotell-rommet ble gjestene fortalt at de nå legge klær de ikke ønsket å ha med seg lenger i en egen pose. Posen kunne de legge igjen på rommet eller levere i resepsjonen. Dette ble så levert videre til Fretex.

For Scandic betyr ikke dette bare at de er med på å gjøre en god gjerning. Logistikken med å ta vare på gjenglemte og gjenlagte klær blir også enklere.

For Fretex er alle klær som kommer inn av stor betydning. Alt som selges i Fretex-butikkene er med på å gi mennesker alt fra suppe og et sted å overnatte til å få tilbake troen på framtiden. For en organisasjon med små ressurser og en stor arbeidsoppgave, er alle bidrag veldig viktige.

Fretex jobber for mer gjenbruk og gjenvinning, og er hele tiden på utkikk etter nye kanaler for innsamling.  Samarbeidet med Scandic kan bidra til mer gjenbruk og det er en fin påminnelse til gjestene om at Fretex gjerne tar imot klær – og kanskje gir de til Fretex når de kommer hjem. Jo mer Fretex får, jo flere mennesker kan vi hjelpe og jo bedre er det for miljøet!”, avslutter kommunikasjonssjefsjef Trine Gjermundbo i Fretex.