Kommunikasjonsdesign har lenge vært en del av Kitchens kreative produkt, og kompetansen har modnet i takt med stadig flere rene designjobber. Nå har byrået ambisjoner om å ta en enda større andel av designmarkedet, og satser med en egen enhet og nye samarbeidspartnere.

- Vi har kompetanse på huset som kan levere på design så vel som reklame, og har utmerket oss med godt håndverk som er en stor fordel i en slik satsing. Nå vil vi fronte dette enda mer med Kitchen Design, et storteam med ulik designkompetanse, talent og solid erfaring, forteller Heidi Evans, prosjektleder for Kitchen Design.

Vil oppheve skillet mellom kommunikasjon og design

- Linjen mellom kommunikasjonsdisiplinene viskes mer og mer ut, sier senior grafisk designer Marianne Sæther. - Derfor vil vi synliggjøre for våre kunder hvor viktig det er at grunntanken bak designkonsepter henger sammen med kommunikasjonsstrategien, og at det er en god synergi mellom design og øvrig kommunikasjon. Med denne kompetansen under samme tak kan vi tilby kundene våre en mer solid pakke, og mer kostnadseffektive prosesser.

Nykommer med solid CV

- Satsingen har ulmet i byrået lenge. Hvert designoppdrag har kommet til oss via andre designoppdrag. Selv om Kitchen Design er nytt, har vi allerede en solid cv med alt fra paknings- og identitetsdesign til større konseptuelle prosjekter, forteller Sæther.  Blant mye annet har teamet i Kitchen Design levert all kommunikasjonsdesign for MENY, årets jubileumsprofilering av Gullblyanten og har utmerket seg med Queen Sonja Print Award.  Sæther kan røpe at designteamet allerede har knyttet til seg ytterligere spisskompetanse, som vil bli lansert over sommeren.