– Vi tror mange unge vil ha glede av å gi opera en sjanse, og tenker de fleste faktisk vil bli positivt overrasket. Opera er ikke forbeholdt eldre, forestillingene rører deg uansett alder, forteller kreatørene bak kampanjen, Christian Kruse og Hanna Sverdrup.

Løsningen ble å vise følelsene man går gjennom når man ser en opera.

– Ved å vise ansiktene til ulike unge mennesker som ser en opera, og følelsene som oppstår, håper vi å skape nysgjerrighet, og et ønske om å oppleve det selv. Filmene er inspirert av scener fra store filmer som «Pretty Woman», «Once Upon a Time in Hollywood» og «Cinema Paradiso», forteller de.

Til kampanjen er det laget filmer og tatt bilder til sosiale medier.

– Vi likte godt at ideen er så enkel og tydelig, samtidig som den spiller på følelsene man får av å gå i operaen. Uttakene oppleves som genuine, og viser godt hvordan mange av de som ser opera for første gang reagerer, sier Hege Irene Asplund sponsoransvarlig kultur og sosio i OBOS.

Forestillingen finner sted 13. mars, og er kun åpen for publikummere under 30.

– Billettsalget er godt i gang, og vi håper på å fylle salen. Vi tror mange liker opera, men ikke vet det selv fordi de ikke har prøvd. Vi håper så mange som mulig tar turen for å oppleve et fantastisk stykke og en kunstform de kanskje ikke er kjent med fra før, avslutter Hege Irene Asplund.

I skrivende stund er 97 % av billettene solgt.