I kommunikasjonsbransjen jobber man mot den kvinnelige forbruker på daglig basis, mot forskjellige bransjer og med ulike kunder. Vi i Involve er intet unntak. Selv om kvinner i Norge er godt synlig på de fleste arenaer i samfunnet, er fortsatt de fleste toppledere, direktører og andre lederroller som skal utvikle og selge produkter mannfolk.

I 2010 var hele forsiden på TIME Magazine prydet med SHECONOMY, som en av de viktigste globale trendene. Det handlet om hvordan kvinner er big business. Hvis ikke markedsførere, merkevarer og bedrifter tar kvinner på alvor – kan de risikere å gå glipp av store businessmuligheter.

En av forskjellene mellom kjønnene er at kvinner ofte er opptatt av mennesker rundt seg, i motsetning til menn som har tendens til å være mer opptatt av seg selv. Ulikhetene blant kvinner og menn kan trekkes frem i det uendelige, og kan nok oppsummeres med at det er mange ulikheter som stammer langt tilbake i tid da kvinner var samlere, menn var jegere.

Se for deg en kvinne på shopping:
-Hun går inn i en butikk, det første hun gjør er å scanne vareutvalget. Hun legger merke til atmosfæren, nyhetene og tilbudene. Hun ønsker service, lar seg lett distrahere og går gjerne ut av butikken med noe annet enn hun i utgangspunktet skulle ha. Hun må tilbake til butikken på et senere tidspunkt. 

Se for deg en mann som er ute å shopper:
-Han kommer inn i butikken, målrettet finner det han skal ha, betaler for varen og går ut igjen. Han blir ikke distrahert av utstillinger eller nyheter slik en kvinne blir. Han ender mest sannsynlig ikke opp med noe annet enn det han skulle ha. Handlingen går kjapt og målrettet for seg.

Hvilken av disse har størst potensiale som kunde? Hvem tjener man penger på?

Det viser seg også at kvinner forteller flere bekjente om et godt kjøp enn hva menn gjør. Kvinner deler erfaringer om service og handleopplevelser mer enn menn. De fleste trendsettere i dag er kvinner, de er en viktig drivkraft for endring, vekst, økonomi og kjøpekraft. 

Forstå kvinner – tjen mer penger.