Forrige uke kunne Hyper feire at deres sommerkampanje for Av-og-til dro hjem to gull i årets CMA. «Barnas vinanmeldelser» gikk til topps i kategoriene Best use of influencer marketing og Best purpose-led content.

– Målet vårt er alltid å lage idéer som begeistrer. Ekstra stas er det jo når vi ser at idéene også begeistrer resten av bransjen, forteller kreatør Ane Lynau.

Hun er en av hjernene bak, sammen med kreatørene Kristin Selfors, Martine Skjekkeland og Kristina Shcaathun-Våreid. Kampanjen som er et Ahead-samarbeid mellom Hyper, Pop film og Clay, har vært en stor suksess for Av-og-til. I en undersøkelse fra Respons Analyse, svarer hele én av tre som så kampanjen at de lot seg påvirke og faktisk endret holdning og handling.

– Det er alltid stas å vinne priser, det betyr jo at kampanjene våre blir lagt merke til. Gjennom samarbeidet med Sara Døscher har vi nådd ut til målgruppen på en unik måte, sier Eli Marie Stavlund, kommunikasjonssjef i Av-og-til.

Fra venstre: Martine Skjekkeland (Hyper), Karianne Myrvang (Av-og-til), Johanna Nordberg-Aas (Hyper), Una Solbakken Grosh (Hyper), Eli Marie Stavlund (Av-og-til), Kristina Schaathun-Våreid (Hyper) og Ane Lynau (Hyper).  

En spesielt modig annonsør

CMA-juryen holder ikke tilbake i sin vurdering av den norske kampanjen:

«En av de sterkeste kampanjene jeg har sett. Denne innsendelsen grep tak i en sak som er så delikat og vanskelig med et veldig sterkt budskap – for en prestasjon!»

Kristian Schøning-Kristiansen, direktør for strategi og merkevare i Hyper, hyller motet til Av-og-til.  

Kristian Schøning-Kristiansen, direktør for strategi og merkevare i Hyper, retter rosen mot Av-og-til, og understreker viktigheten av å være modig i idéfasen.

– Det er alltid gøy å jobbe med kunder som ser verdien av helhetlige konseptuniverser og som tør å satse på utradisjonelle idéer, sier Schøning-Kristiansen.

Klare for fest

Hyper og Av-og-til er godt i gang med forberedelsene til årets julebordsesong, og deres nyeste kampanje er snart på lufta. Nå sier de takk til ekspertene og vinfluencer Sara Døscher, nå er det barnas tur.

— Vi er ekstra stolte over at vi har klart å skape en kampanje som fortsetter å leve inn i julen. Forskjellen er at nå er det barna sin tur til å anmelde vin. Det er et virkemiddel vi tror vil bevege og få mange til å reflektere rundt eget alkoholbruk når de er sammen med barna. Og julen byr på mange drikkeanledninger, sier Stavlund i Av-og-til.

Om feiringen av CMA-gullet, svarer kreatør Skjekkeland spøkefullt:

– Vi feirer selvfølgelig med måte.