Alkovett-organisasjonen Av-og-til er nå ute med det de kaller «årets viktigste vinanmeldelse.» Sammen med reklamebyrået Hyper har de laget en kampanje der målet er å øke bevisstheten og motivere voksne, spesielt foreldre og besteforeldre, til å redusere alkoholforbruket i samvær med barn og unge.

- Å nå målgruppen er uhyre vanskelig. Når man ser kommunikasjon som handler om drikkevaner, er det lett å tenke at «dette gjelder ikke meg», sier Kristina Schaathun-Våreid som står bak det kreative.

Teamet for øvrig har bestått av Ane Lynau, Kristin Selfors og Martine Skjekkeland og sammen kom de på ideen om å treffe målgruppen «i det øyeblikket målgruppen faktisk er i modus for å sjekke ut en god sommervin eller en flaske musserende.»

- Og her kom idéen om å nå ut gjennom vinanmelderen. Vi har rett og slett brukt den klassiske vinsjargongen, og lagt til en helt ny dimensjon, nemlig barnas opplevelse av de voksne når de nyter de edle dråpene. De fleste vil få med seg sommerens anbefalte viner, men denne gangen med en tvist, sier de.

Med seg på laget har de fått VGs vinanmelder, Sara Døscher som i reklamefilmen beskriver vinen som «en praktfull klassiker med et lite hint av at snart endrer tonefallet seg» og «tydelig snev av sarkasme». Sommerkampanjen til Av-og-til har fått mye oppmerksomhet, blant annet med besøk på «God Morgen Norge.» Kampanjen består foruten filmen av digitale annonser og printannonser samt et geriljastunt som foreløpig holdes hemmelig.

Eli Marie Stavlund, kommunikasjonssjef i Av-og-til, legger til:

- Målet er å huske at barn påvirkes før du gjør det. I tillegg kommer vi med en konkret anbefaling fra barna selv: Husk null, ett eller maks to glass når du er sammen med barna, sier Stavlund.

Kampanjen er produsert av filmselskapet Pop Film med regissør Jarl Robert Kristiansen. Designet er laget av Tulasi Fichter og med Johanna Nordberg-Aas som rådgiver. Prosjektleder for hele kampanjen er Una Solbakken Grosch, mens distribusjonen er planlagt og håndtert av det digitale mediebyrået Clay, som også er en del av Ahead Group Norge.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Av og til og Hyper.