- Vi hadde behov for å tenke nytt rundt merkevaren Maxim i Norge, og vinteren 2015 utfordret vi Mediamenn på å legge en ny strategi for oss. Utfordringen vi gav, var å ta Maxim fra en smal ekspertposisjon i markedet til å bli et bredere og mer folkelig sportsernærings-brand, forklarer Sports Manager i Orkla Health, Tom Kristoffersen.

Løsningen for Maxim ble å tone ned produktfokus og legge bort den klassiske modellen med tradisjonelt reklamekjøp. I stedet gikk man for en strategi med å bygge merkevaren gjennom egen mediekanal kombinert med sponsorater og håndplukkede ambassadører.

Samarbeid ble etablert med kjente navn som Oslo Maraton, Birken, Team Santander, Olaf Tufte, treningsblogger Jørgine ”Funkygine” Vasstrand og flere av Norges beste løpere og håndballspillere. Navet for all aktivitet ble mediekanalen Maximsport.no.

Etter to år er det ganske lett å si at strategien har vært vellykket. I 2016 opplevde Maxim en omsetningsvekst på 46 %. Til nå i 2017 er veksten på ytterligere 60 %.

- Det er hårete tall, og ganske åpenbart et resultat av strategien vi la i 2015 – og jobben vi har gjort etterpå. Vi har i dag en markedsandel på 18 prosent i Norge, og sju av ti proteinbarer som selges i dagligvare, er Maxim. Vi opplever en enorm pågang etter å ha våre produkter i butikkhyllene nå, forklarer Kristoffersen.¨

Her kan du se video fra Olaf Tuftes Maxim Challenge 

I dag selges størstedelen av Maxims ernæringsprodukter gjennom XXL, Gresvig, Sport-1, COOP, Norgesgruppen og Rema – samt hos treningssenterkjeden SATS.

Hos Mediamenn er man glade og stolte over suksessen Maxim opplever.

- Det er alltid gøy å bidra til en suksess. Maxims sto støtt som merkevare også før vi begynte å jobbe med Orkla. Det var ikke behov for noen stor rebranding, men vi fant ganske kjapt ut at det var litt å gå på når det kom til å hva slags verdier og omdømme som skulle assosieres med Maxim. Det dreide seg vel egentlig om å putte sjel og folkelighet inn i en merkevare som hadde blitt litt for produktfokusert og generisk. Resultatet er blitt en fantastisk reise, som bare ser ut til å fortsette, sier rådgiver og prosjektanansvarlig i Mediamenn, Pål Tømmerhoel.