Fra sølvskje og gaffel – til pølse i vaffel! Forfatter og tidligere prinsessegemal Ari Behn jakter på norske folkehelter i en ny, digital kampanje som rulles ut denne uken. Sammen med spillselskapet Folkeautomaten skal Behn gjøre stas på vanlige mennesker som ønsker hjelp til å løse små, personlige utfordringer i hverdagen. 

- Ari Behn overtar stafettpinnen etter motocrosskjører André Villa – som tidligere frontet en lignende kampanje. Det var en kjempesuksess, og titusenvis av mennesker engasjerte seg. Ettersom Behn samarbeider med et spillselskap om dette, forventet vi de sedvanlige kritiske røstene. Jeg kan imidlertid bekrefte at Ari hverken er blakk eller kynisk. Han er genuint interessert i å gjøre noe positivt for andre, og det eneste kravet han stilte under filminnspillingen var å få pølse i vaffel, smiler Pål Tømmerhoel.

Tømmerhoel er rådgiver og partner i kommunikasjonsbyrået Mediamenn, og står bak Ari Behn-kampanjen i samarbeid med Folkeautomaten.

- Operativt har vi også supre medspillere fra byråer som OMD og WHO DARES, så nå gleder vi oss alle mann til å spre glede og ta grep om noen hverdagsnevroser, sier Tømmerhoel.

Ari på sjekker´n

I første film, som ble sluppet på sosiale medier denne uken, forsøker nyskilte Ari Behn å sjekke opp en dame på en parkbenk i Oslo. Det går heller dårlig, og den tidligere prinsessegemalen finner i stedet trøst i Moss-klassikeren pølse i vaffel.

- Ari er ekte mossegutt, og godt kjent i pølsekiosken på Melløs Stadion. Filmen skulle spilles inn i bitende kulde langs Akerselva, så det var bare rett og rimelig at det ble servert varm tradisjonskost fra Østfold. Vi synes faktisk det var såpass gøy at vi tok det med i filmen også, forklarer Michel Sterk, markedsansvarlig for Folkeautomaten i Norden.

Sterk har ved flere anledninger arbeidet tett med Mediamenn, og forteller at byrået var et naturlig samarbeidspartner også denne gangen.

-  De har en unik bransjekunnskap og svært sterke på strategi, konseptutvikling og prosjektledelse. Og ikke minst en svært hyggelig gjeng å jobbe med, mener Sterk.

«Folkehelten» er ikke første gang Mediamenn samarbeider med Ari Behn. Kommunikasjonsbyrået skapte også overskrifter sammen med Behn i 2012 da de engasjerte forfatteren til å lage portrettintervju med Therese Johaug for magasinet «Løype» - som ble produsert Norges Skiforbund Langrenn.

- Vi har en god relasjon til Ari Behn, og han er alltid en fornøyelse å ha med på laget. Behn har mye selvironi, og har etter hvert en tradisjon for å iscenesette seg selv i norsk offentlighet. Ingen er likegyldige til Ari, og det er ganske deilig å jobbe med mennesker som tør å leke med egen karikatur, og ser humoren i sine personlige særegenheter, sier Pål Tømmerhoel.