Mester Grønn (MG) ønsket å posisjonere seg og sine blomster i trend- og livsstilsbildet. 70-tallet skulle prege motebildet sommeren 2015. Blomsterkranser skulle bli prikken over i-en for alle trendbevisste! Målet vårt var å få blomsterkranser omtalt som mote i norske livsstilsmedier, og skape en tydelig link mellom MG, blomster og trend/mote.

Vi arrangerte presseeventer med trendeksperter som introduserte blomsterkranser. En fotoshoot dokumenterte trenden. Pressetips og en bildebank kommuniserte trenden. Med lokale pressekit hjalp vi MGs butikksjefer med å fremstå som trendeksperter i lokalmedier. Ved hjelp av DIY-materiell tok forbrukere del i trenden. MG sponset Elles sommerfest 2015 med blomsterkransstand, og vi skaffet kjente ambassadører som gikk god for trenden. Med konkurransen #minblomsterkrans motiverte vi forbrukere til å dele trenden. Med blomsterkransstand på Øya-festivalen og ved å selge inn blomsterkranser som en del av sceneantrekket til Øya-artister la vi til rette for spredning av trenden.

Resultater:

  • Responsen til interiør- og motejournalister var fantastisk. Alle kvinnemediene i Norge, inkludert Elle, har publisert minst én sak om MG og blomsterkranser. Noen har gjort egne DIY-filmer med MG. MG demonstrerte hvordan man lager kranser under Sommeråpent på NRK. Alle som var på Øya i år må ha fått med seg blomsterkransstanden. Belle & Sebastian, Team Me og Ida Jenshus opptrådte med blomsterkrans fra MG under Øya. Florence & the Machine skapte en bølge av blomsterkranser blant publikum – en perfekt oppsummering.

  • MG er blitt en aktør i livsstilssammenheng. Trendtipsene blir plukket opp av livsstilsmediene på en helt annen måte og vi opplever stadig oftere at mediene selv tar kontakt med MG for trendinnspill. Allerede nå har sentrale journalister og bloggere i bransjen spurt oss «hva skjer neste år»?

  • Vi brukte Retriever til å kartlegge medieresultatene. Vi målte 180 printklipp, 3 bloggklipp og 1 TV-klipp. Dekning i fortjente medier hadde 7 254 329 visninger.

  • Antall gjester på Øya var 17 000 per dag. 2 050 besøkende på Øya satte seg ned i MG-teltet for å lage blomsterkrans.

  • Med Hashtracking beregnet vi resultatene av Instagram-konkurransen. 365 innlegg ble lagt ut med #minblomsterkrans og over 10 000 med #blomsterkrans. Disse fikk 520 kommentarer og 11 568 likes.