– Snart er det ingenting som ikke kan kjøpes på nett. Selv handler jeg nærmest alt på nettet. Dette stiller mer krav til de som vil lykkes enn noen gang. Løsninger som ikke funker som brukerne ønsker, brukes ikke. Alt handler om å tilrettelegge løsninger for kunden med tilhørende verdiøkende tjenester. I Creuna har jeg funnet mye innsikt, kompetanse og kreativitet. Her jobber man i kryssende fagmiljøer og som digitale spesialister. En kombinasjon jeg mener er avgjørende for å utnytte de vanvittige mulighetene som finnes med digital handel eller netthandel.

Creuna kan melde om et fint tilsig av nye kunder og prosjekter. I følge Creunas norgessjef er digital tjenesteutvikling et av områdene som er i størst vekst. Som en del av dette er e-handel et område det satses tungt på.

– Annes engasjement og evne til alltid å sette forbrukeren i fokus er helt unik. Hun har vært sentral i utvikling av både store og små nettbutikker over hele Norden. Denne erfaringen er jeg sikker på at Creuna og våre kunder kommer til å ha stor nytte av. Ikke minst siden e-handelsløsninger i stadig større grad blir en naturlig del av moderne virksomheters merkevare, uttaler Ole Morten Damlien.