Siste episode av Marketingpodden finner du her

10 av de viktigste rådene vi kommer innom i episoden deler vi under.

1. Vær tro mot merkevaren din
Konsistent kommunikasjon og posisjonering skaper store merkevareverdier. Her glipper hyppig innholdsmarkedsføringen, ofte fordi annonsøren er for dårlig til å brife innholdsprodusenten om kjerneverdiene som skal formidles. Har du en solid merkevarestrategi som etterleves fungerer også innholdsmarkedsføringen bedre.

2. Du må tørre å bruke historiefortelling
«Reklamebrosjyrer» får sjelden lang lesetid. Gode historier kan få det! Da må du som annonsør tørre å bruke de ekte historiefortellergrepene. Historier med dramaturgi hvor leseren inviteres inn til en ekte, spennende fortellinger fenger best.

3. Husk at VG-forsiden er verdifull plass. Ikke optimaliser bare for klikk
Tradisjonelt lages flere innganger til artikkelen din, så roteres de på nettavisforsiden og «vinneren» som får flest klikk får så det de fleste eksponeringene. Men uansett klikker jo ikke de fleste. Tenk at eksponeringen på nettavisforsiden har verdi i seg selv og at du bør formidle noe også her! Ofte handler det om å ta varemerket eller bedriftsnavnet ditt inn i overskriften eller bildet. Tenk på forskjellen mellom
- Slik får du lavere rente
- Bulder Bank gir deg automatisk lavere rente
Den første overskriften gir nok klikk, men gir ingen verdi for annonsøren før du klikker. I nummer to er avsendere tydelig og Bulder Bank får vist frem konseptet sitt hvor renten din settes ned automatisk når boligprisene øker.

3. Ta læringen fra forsideinngangene til sosiale medier
På nettavisforsidene testes med mange visninger ulike kombinasjoner av bilder og overskrifter. Kunnskapen om hva som fungerer her bør du ta videre til egne sosiale medier og nettsider.

5. Ikke overlat distribusjonen til nettavisene alene
Når du har godt innhold fra Amedia Innholdsbyrå eller Schibsted Partnerstudio så bør du vanligvis også spre det via andre kanaler. Tenk det fra begynnelsen av og la den optimale distribusjonsplanen for sosiale medier, nyhetsbrev, egne nettsider og bannerannonsering. Kanskje YouTube om du har fått hjelp med film.

6. Vit hva du ønsker brukerne skal gjøre
Du må ha klare CTA i saken du kjøper distribusjon for. Her bør du selvsagt følge beste praksis for lenker, knapper etc når saken lages. Men ikke glem optimalisering her når den er sluppet! Vær en krevende kunde som ønsker rapportering løpende på klikkrater og legg gjerne inn tester slik at du kan lære underveis hva som trekker den viktige trafikken videre.

7. Bruk egne kanaler først
Det er din sak! Hvorfor skal den debutere på forsiden av BT eller E24? Bruker du egne kanaler er det naturlig at det er der den dukker opp aller først?

8. Gi den til de ansatte aller først
Få medarbeidere vil med stort engasjement dele videre en sak som har vært på VG forsiden i to dager og som er godt merket med «annonsørinnhold». Men om saken er løftet over til egne medier/nettsider og ansatte får det først blir det kanskje sving på delingen? Spesielt for saker som toppledere kan ta eierskap til og fronte ser vi stor effekt av at de kan «slippe» en sak.

9. Tenk SEO og godt nettsideinnhold
Får du god hjelp til å lage godt innhold er det ikke sikkert det skal leve og dø hos vg.no/annonsørinnhold. Innholdsbyrået gir deg med et smil rettighetene til tekst, bilder og evt video. Så er det din jobb å tenke hvordan dette skal komplettere nettsidene dine. Kanskje er det partnerskapet med et partnerstudio som skal fylle nettsidene dine med innholdet du manglet?

10. Betal for distribusjonen, ikke innholdet
Du kan få hjelp til å lage godt innhold. Men kanskje har du egne innholdsprodusenter / samarbeidspartnere som er bedre til å formidle din merkevare. Som bare trenger å lære seg flatene som er tilgjengelige hos mediehusene? Da kan det fungere aller best at du leverer tekst og bilder mens mediehuset kun plasserer innholdet vakkert og fint i sine maler.

Oppsummert smiler vi stort over at mediehusene byr på bedre formater for innholdsmarkedsføring og flinkere produsenter. Det er en udiskutabel fordel for det norske mediemiljøet og norske annonsører at Schibsted Partnerstudio nå har vokst til mer enn 60 ansatte.

Men: Den optimale effekten av innholdsmarkedsføringen får du ikke ved å si ja takk til fine plasseringer på vg.no fronten og så lene deg tilbake. De viktigste erfaringene fra de som lykkes best er at de tør mer og jobber mer. Vi håper noen av rådene over kommer til nytte.

Hør Marketingpodden om Innholdsmarkedsføring.