Tanken er å kunne tilby kunder med hovedsete i Bergen (og på Vestlandet for øvrig) gode innsiktsanalyser, strategisk rådgivning, generell medieplanlegging,forhandlingshjelp og effektanalyse.

- Bergen er helt klart et meget spennende marked og vi håper med denne satsning å kunne hjelpe kunder i regionen å styrke sin konkurransekraft gjennom relevant rådgivning og analyse, sier Adm.Dir i Carat Pelle Stensson Avdelingen skal startes opp, utvikles og ledes av Strategisk Rådgiver Benedicte Kjøde, som i tillegg til å være en sterk faglig ressurs, også kommer fra Bergen.

For å lykkes i Bergen tror vi det er viktig å kjenne til Bergen, byens kulturverdier og hvordan byen fungerer. Vi er derfor kjempeglade for at Benedicte, som i tillegg til å være faglig sterk også er en ekte Bergenser, ville ta denne spennende utfordringen, fortsetter han.

Dentsu Aegis har allerede kontorer i Bergen. iProspect etablerte i februar i fjor et eget kontor der, med to ansatte. Kontoret har raskt vokst til seks medarbeidere som nå bistår bedrifter som Lerøy, FotoKnudsen, Tryg forsikring, Bergens Tidende og King Oscar med effektiv digitalmarkedsføring. Carat og iProspect kommer derfor å samlokalisere seg mens Benedicte kommer til å pendle mellom Oslo og Bergen, for å beholde den tette kontakten med fagmiljøet i Pilestredet 8 i Oslo.

- Jeg er veldig glad for denne utfordringen, hvem hadde ikke vært det. Å få ansvar for å bygge opp en ny Carat-avdeling for sin egen hjemby er jo helt topp. Jeg kjenner byen godt og gleder meg til å kunnehjelpe Bergenskunder å utvikles, sier Benedikte.

iProspect Bergen har allerede klart å etablere en tydelig profil i regionen og antall kundeoppdrag øker raskt. Leder for iProspect Bergen Espen Grimmert er svært fornøyd med Carats nye satsning.

- Carats etablering gjør at vi i fellesskap kan tilby nåværende og nye kunder langt mer kompetanse. Vi får tilgang til dyktige Benedicte og i tillegg all den fagkompetansen som finnes i Carat-systemet. Spesielt innen innsikt, strategi og effektanalyser gleder vi oss til å få fart på samarbeidet. Om en kunde nå vil ha en liten annonse på LinkedIn eller en TV-kampanje til mange millioner så vil Carat og iProspect i samarbeid nå kunne håndtere både planlegging og plassering av effektive kampanjer, sier Grimmert.

Carat Bergen starter opp i Bergen allerede 15. oktober.