Utfordring

Norges befolkning synes Vinmonopolet har et av landets beste omdømme. For å holde på det er Vinmonopolet avhengige av fornøyde kunder. De jobber alltid for å forbedre kundereisen og gjøre det enda enklere for kundene sine.

Den tidligere versjonen av Vinmonopolet.no var i sin tid en prisvinnende og god løsning. Etter ti år på samme plattform var det på tide å gi nytt liv til det digitale kundemøte. Den nye løsningen skulle støtte utviklingen for salg, kommunikasjon og kundedialog på digitale plattformer og ivareta og styrke fornøyde kunder. Samtidig skulle løsningen svare på en kraftig økning av besøkende fra mobil.

 

Løsning

Den nye nettsiden Vinmonopolet.no og Vinmonopol-appen for iOS og Android ble lansert juni 2016. De nye løsningene er perfekt å bruke når man sitter hjemme hos venner og drikker god vin. Da kan man skanne strekkoden med mobilkameraet for å få informasjon om vinen, eller bestille direkte. Samtidig er løsningen med på å gjøre kundemøtet mer personlig der man kan rangere favorittmerkene og lage egne lister til senere. På nettsiden kan man også se bilder av produktene, noe som ikke har vært mulig tidligere på grunn av norsk lov.

Bouvet har samarbeidet med iStone om løsningene, som er bygget på Hybris eCommerce, SAPs e-handelsløsning. Bouvet videreutvikler og forvalter løsningene i tett samarbeid med forretning og IT hos Vinmonopolet.

Effekt

Den nye nettsiden og appen er med på å revitalisere Vinmonopolets digitale kundemøte og holde på landets beste omdømme. Etter bare 3 måneders drift er appen lastet ned 50 000 ganger. Den nye løsningen har økt omsetningen på nett med 41% og med 38% på mobil i første kvartal 2017 sammenlignet med første kvartal i fjor.