Fredag 23. juni stakk fintech-selskapet Laboremus Uganda av med prisen for Årets Investor innenfor kategorien «Small scale». Prisen ble overrakt av statsminister Ruhakana Rugunda og finansminister Kasaija Matia, og ble utdelt i regi av Uganda Investment Authority, et statlig organ skapt for å promotere innovasjon og investering i Uganda. 

Ambassadør: - Enestående å få en slik anerkjennelse

Norges ambassadør til Uganda, Susan Eckey, er imponert over hva Laboremus har fått til i Uganda.

- Den norske ambassaden i Uganda gratulerer Laboremus med tildelingen av Investor of the Year Award. Det er enestående at et ugandisk datterselskap av et norsk høyteknologifirma får en slik anerkjennelse. Tildelingen viser at utenlandske investeringer i Uganda bidrar til å skape vekst og utvikling. Vi kjenner Laboremus som et innovativt, profesjonelt og hardtarbeidende firma, sier hun.

- En stor ære

Daglig leder for Laboremus Uganda, Lucrezia Biteete, var både overrasket og beæret over å bli tildelt en slik pris. Hun var forøvrig ikke i tvil om hvorfor selskapet nå får anerkjennelse for arbeidet man har lagt ned.

- Vi skiller oss ut blant investorer fordi vi er en kunnskapsbedrift som jobber med å løse kompliserte IT-problemer på høyt nivå. Mest av alt viser Laboremus at det er mulig å bygge opp en effektiv og profesjonell bedrift i Uganda som har kapasitet til å levere opp til norske standarder innen systemutvikling og design, sier hun.

Også firmaets CTO, Timothy Musoke, trekker frem de unike trekkene ved Laboremus Ugandas forretningsmodell:

- Denne prisen viser at regjeringen og lokale bedrifter begynner å anerkjenne og sette pris på det arbeidet Laboremus gjør i Uganda. Både vårt arbeid med å endre og forbedre bedrifter gjennom teknologi, men også vårt fokus på opplæring av unge utviklere for å sikre en stabil høy kvalitet på leveranser av IT-tjenester til kunder i Uganda, Norge og resten av verden.

Leverer løsninger til både finans og FN

Laboremus Uganda er et datterselskap av Laboremus Oslo, og ble startet i 2013. Selskapene leverer fintech-løsninger til bank, finans og forsikring i Skandinavia, og har kunder som SEB, Pareto, Simonsen Vogt Wiig, Optimum og Maritime & Merchant.

Laboremus Uganda har de fire siste årene gått fra et lite startup til et av Ugandas største rene teknologiselskaper, med 28 ansatte og en årlig vekst på opp mot 70%. Kontoret leverer tjenester både til norske og øst-afrikanske markeder. 

Biteete er klar på hva vinnerformelen er: 

-  Laboremus' suksess beviser at på tross av kulturelle forskjeller går det an å bygge et arbeidsmiljø som består av et utrolig motivert og talentfullt team og som er basert på respekt, ansvar, og kreativitet. Det har vært en fantastisk reise så langt og vi gleder oss til mange nye spennende prosjekter i fremtiden!