I 2020 har rekordmange fysiske arrangementer og møter blitt gjort om til digitale arrangementer. For mange bedrifter har det vært en ny utfordring de har hatt lite erfaring med fra tidligere. Det har fått frem kreativiteten og resultert i mange spennende forsøk på å engasjere de som sitter hjemme.
På denne reisen med våre kunder har vi høstet enormt mye erfaring. Her oppsummerer vi de beste erfaringer vi har gjort oss, for hvordan du engasjerer ditt publikum gjennom et digitalt arrangement.
Kort ned lengden, på både innhold og pauser
De færreste av oss orker å sitte foran en skjerm i 8 timer. Seerne er gjerne hjemme eller på kontoret, full av distraksjoner og uten tilgang til servering. Lange pauser kan fort føre til at seerne forsvinner for godt. Kort derfor ned innholdet, bryt opp med variert innhold og legg gjerne til noe underholdning dersom du er bekymret for lengden. En tommelfinger regel er maks 4 timer sending, gjerne kortere. Du har lykkes hvis seerne skulle ønske det varte litt lenger.
Gi en gulrot til den som ser hele
Gi en belønning til de som blir værende ved skjermen. Introduser tidlig et høydepunkt mot slutten av sendingen. Det kan for eksempel være en nyhet, en paneldebatt eller en premieutdeling. Alternativt kan du ha hyppige korte pauser, med interaksjon eller underholdning i pausene.
Engasjer publikum til å ta en aktiv del i sendingen
Avstemning og quiz under live streaming
Mange trekker frem chat som førstevalg for å engasjere seerne til å delta i sendingen, men som oftest er det et fåtall som benytter seg av en chat. En avstemning på direkten er derimot mer effektivt og senker terskelen for deltakelse. I tillegg kan det med riktig spørsmål gi verdifull innsikt til deg som arrangør.
Aktivitet i sosiale medier (Snapchat filter, konkurranse e.l.)
Hold seerne engasjerte, og skap en følelse av felleskap gjennom engasjement i sosiale medier. Oppfordre seere til å sende inn bilder, lag et eget Snapchat filter eller ha en konkurranse i sosiale medier. Mulighetene er mange.
Spar nervene. Gjør live-on-tape.
Mange direktesendinger er spilt inn i forkant og er egentlig ikke direkte. De sendes likevel som direkte og som oftest vil ikke seeren merke noe til det. Mange velger også direktesendinger, med deler av innholdet forhåndsinnspilt. Det sikrer høyere kvalitet, lavere kostnader og mindre risiko for feil.
Lag en egen side på nett (landingsside) der sendingen vises
Med en egen side for direktesendingen har du full kontroll over sendingen. Du kan tilpasse siden etter ditt arrangement, med chat, beskrivelse eller dokumenter for nedlasting. Det blir også enklere å invitere inn seere eller begrense tilgangen med passord.
Velg lokasjon etter hvordan du vil fremstå
Selv om dere vanligvis står på en scene betyr det ikke at direktesendingen må skje i et studio. Med digitale arrangementer har du større frihet til å skape den atmosfæren du ønsker, siden du ikke er avhengig av å tenke på sitteplasser og andre praktiske forhold for et fysisk publikum. Tenk på hvilken atmosfære som passer til innholdet du skal presentere, og velg lokasjon deretter. Studio gir stor fleksibilitet med tanke på visuell profilering, mens naturlige lokasjoner kan skape en mer avslappet og naturlig atmosfære.
Styrk merkevaren med en god visuell innpakning
Seerne vil raskt danne seg et førsteinntrykk, basert på hva de blir møtt med. En helhetlig visuell profil, der bedriftens profil, farger og fonter gjenspeiler seg i sendingen vil bidra til et profesjonelt inntrykk. På digitale arrangementer har du ikke muligheten til å se publikums reaksjon, og en dårlig visuell innpakning kan sammenlignes med et fysisk arrangement gjennomført i nedslitte, gamle lokaler. Vi hjelper deg gjerne med å planlegge og utføre et vellykket digitalt arrangement.