Last ned e-bok gratis her!


– Hensikten med boken er å gi annonsører et bedre grunnlag slik at de får best mulig avkastning på medieinvesteringene sine. Her må vi ærlig innrømme at vi på vegne av TV-bransjen har vært for dårlige til å synliggjøre dokumentasjon, sier Bjørn Solvang, leder av Foreningen Tenk TV.

Les også: En contentartikkel om en TV-reklame for en bannerannonse for TV-reklame

Faktabasert forhold til effekt

Boken er skrevet av den danske forfatteren Henrik Jensen, og er på oppdrag fra foreningen Tenk TV oversatt og tilført relevante eksempler fra norske annonsører som FINN.no, Boozt.com og ColorLine. En annen norsk annonsør som har stor tro på TV-reklame, er Orkla.

– For Orkla er TV en viktig og effektiv del av mediemiksen, og denne boken viser hvorfor. Som markedsførere er vi alltid på utkikk etter den optimale mediemiksen, og vi drives av et sterkt ønske om å være med på utviklingen og teste alle nye muligheter. «TV virker fortsatt» belyser viktigheten av å finne den rette balansen i våre medievalg og å ha et faktabasert forhold til effekt, sier Mirjam Hamnen i Orkla, som legger til:

– Boken inneholder også relevante innspill knyttet til målgruppeforståelse - og en interessant diskusjon om hva TV egentlig er.

Kjærkomment innlegg i debatten

Den evigvarende debatten om digitale vs. analoge flater legges neppe helt død, selv etter denne boken lanseres. Imidlertid kan det slås fast at TV fortsatt er en effektiv kanal for merkevarebygging, og kommer trolig til å fortsette å være den viktigste kanalen for mange merkevarer i årene som kommer.

– Uansett hva man mener om TV som reklamekanal, er denne boken et kjærkomment innlegg i debatten om effektive og riktige medievalg. Fordi den er fundert på fakta og innsikt. Vi som annonsører trenger gode effektive reklamebærere for våre kommersielle budskap. Vi heier på det riktige og mest effektive valget. For mange vil det fortsatt være TV-reklame, sier Jan Morten Drange, leder av ANFO.

Last ned gratis e-bok her!