Av: Richard Wold, kreativ leder, Metro Branding

Du har kanskje også sett NRKs «Over hekken»? I en av episodene raljerer Kopperud med Pedersen om at han trenger et konsept for hagefesten han steller i stand for venninnene til sin samboer Lisbeth.

Har du et konsept for festen, spør Kopperud? Henger det sammen, har du tenkt på en helhetlig stil og hvem du gjør det for? - Litt av alt blir bare grøt, Pedersen!

Akkurat slik fungerer det i kommunikasjon og markedsføring også; det handler om hvem du vil invitere inn i hagen din – eller inn i din butikk. Hvilken opplevelse vil du skape? Hvordan kan du sette sammen et godt budskap med riktig stil og tone for å begeistre og treffe målgruppen din? 

Fest for målgruppen din
Lag et helhetlig konsept, litt som en god hagefest, der arrangøren har tenkt på alt. Se på din bedrift, produkt eller tjeneste som en fest! Og skal du lage fest for målgruppa di, så bør du planlegge og sørge for at det blir gøy! Du må ha noe ekstra, noe som engasjerer og begeistrer, noe som skiller din fest fra de andre. Da trenger du et konsept. Ikke prøv deg på litt av alt. Som vi vet blir jo det bare grøt, som Kopperud ville sagt. 

Tenk helhet
En kampanjeidé er ikke nok for å nå målene! Vi må ut digitalt, sosialt, med knallbra innhold, bruk av data, always on, SoMe, synlighet, adtech, PR osv. osv. Tenke helhet! Og samme hva du sier -  alt dette er jo i bunn og grunn reklame.  Og folk ser jo ikke etter reklame - de oppsøker det ikke. De ser etter noe som er ekte, noe de kan relatere seg til. Noe som er nyttig, relevant eller underholdene. Da kreves det gode konsepter! 

Så sett budskapsformidlingen i system. Jobb strategisk med kommunikasjon. Skaff deg innsikt, legg en plan sett deg noen mål, tenk langsiktig og del opp kommunikasjonen din i helhetlige kommunikasjonskonsepter. Enten det gjelder bedriften som merkevare eller om du skal aktivere et budskap i markedet. Det virker!

Det ligger masse konkurransekraft i en overordnet idé, som du kan ta ut på tvers av alle kanaler, som lar deg utnytte alle mulighetene. Det gjør planleggingen lettere, det gjør budsjetteringen lettere og det gjør kommunikasjonsjobben lettere. Slik når du målet.

Ikke end opp i en busk. Ta kontakt med Richard Wold.

Richard Wold