Nominasjonene til «Årets markedssjef» var i år mange og gode, og juryen har plukket ut 11 sterke finalister: Monica Solberg (Posten), Gard Robert Hasselstrøm (OBS Bygg), Aina Lemoen Lunde (DNB), Jacob Rolland (Kiwi), Nebojsha Mihajlovski (Poweroffice), Lars Istre (Vipps), Ørjan Johnsen (Cutters), Mari Hoftun (Oda), Hanne Lill Johnsen (FINN), Camilla Forberg (Telia) og Mari Husby (McDonald's). Juryen kan konstatere at det virkelig finnes mange dyktige markedsførere der ute, og at det blir vanskelig å kåre kun én vinner av prisen «Årets markedssjef». 

I forbindelse med kåringen 11. mai vil juryen derfor presentere finalistene, og gå nøye gjennom hvorfor hver enkelt av disse har nådd finalen. Her vil det være mye god læring for samtlige i salen, da juryen både vil se på nominasjonen, trekke linjer til kriteriene for prisen og se dette opp mot de kandidatene som har nådd finalen og hvilke resultater disse har oppnådd.

Alle finalistene har også mottatt 10 tilleggsspørsmål fra juryen som ble grundig besvart av den enkelte, slik at juryen har et svært godt grunnlag for kåringen av årets vinner.

Denne presentasjonen vil forhåpentligvis være inspirerende, gi innsikt i juryprosessen og ikke minst aspirere til enda flere og godt gjennomarbeidede nominasjoner neste år. 

Les mer om arrangementet 11. mai her!

Hva tenker de nordiske CMOene om fremtiden?

Markedssjefens rolle er i stadig endring og utvikling. I undersøkelsen Nordic CMO Survey har de ledende bransjemediene i Norge (Kampanje), Sverige (Resumé) og Danmark (Dansk Markedsføring), sammen med Synlighet kartlagt hvordan nordiske markedssjefer utfører rollen sin og hvilke utfordringer de står overfor.

På «Årets markedssjef» 11. mai vil disse funnene deles for første gang og gi oss unik innsikt om hva de nordiske CMOene tenker om markedsføring og merkevarebygging fremover. Undersøkelsen forteller om både markedssjefens rolle i skandinaviske selskaper og om hva som kjennetegner en markedssjef som lykkes og som ikke lykkes, samt investeringsvilje og posisjon internt. Oda Vedlog Kveen fra Synlighet og Nina Gade Tenvik fra Kampanje vil presentere funnene fra undersøkelsen. 

Under fagprogrammet på «Årets markedssjef» får vi også besøk av Eirik Norman Hansen som vil inspirere komme med noen tanker og råd om hvordan man må inkludere AI i sitt markedsarbeid fremover, og hvilke nye muligheter dette kan gi. 

Eirik vil på en inspirerende og innsiktsfull måte gi deltakere en introduksjon til generativ AI. Han vil forklare hva vi kan bruke det til, men også ta liv av noen myter og snakke litt om hva det ikke er. 

Vi har derfor fått Arve Heltne til å holde innlegget «Best på alt, eller må man rett og slett velge og prioritere?». Det er ikke lenger er mulig å være best på alt som markedssjef, man må prioritere ut fra hva merkeansvaret krever og hva som gir best ROI. Markedssjefen blir strukket i alle retninger og blir ufrivillig en potet som er litt god til alt. Det er på tide å ta tilbake tiden og gjøre gode valg til beste for sine merker.

Dette vil Arve Heltne med sin brede og lange erfaring fortelle mer om. Heltne er en erfaren senior visepresident med en demonstrert historie fra å ha jobbet i forbrukervareindustrien i en mannsalder. Han har sterk faglig kompetanse innen markedsføringsledelse, internasjonal virksomhet, markedsundersøkelser, ledelse og kontoadministrasjon.

En annen bransjeveteran vi vil møte 11. mai er en som brenner for kreativitet! Kim Bjørnqvist er førstelektor i kreativitet og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, og hans innlegg er lettbeint og antakelig med en brodd, kjenner vi ham rett. Kom og hør Kim snakke om hvordan «Livet blir ca en milliard ganger morsommere for CMO-er, hvis de slipper løs kreativiteten sin på jobb!».

Les mer om de øvrige foredragsholderne her.

Etter fagdagen vil vi kåre vinneren av «Årets markedssjef 2023». Her vil vi også intervjue finalistene på scenen og høre om hva deres nøkkel til suksess er, samt deres tanker rundt den viktige rollen som markedssjef.  Les mer om finalistene og kåringen her!

11. mai er det med andre ord duket for en variert dag med nyttige innlegg og verdifull innsikt, samt ikke minst mulighet for å bli nærmere kjent med kandidatene til «Årets markedssjef».

Vi håper å se mange markedsførere og deres samarbeidspartnere på denne viktige dagen, der vi lager rammen for relevant godt innhold, nettverksbygging og fest på ærverdige Hotel Continental. 

Les mer om fagdagen og bransjefesten her!