En av de største endringene i CMO-rollen i fremtiden vil være økt fokus på teknologi og data. Markedsførere må nå forstå teknologien som driver kundenes opplevelse, inkludert ting som digitale plattformer, kunstig intelligens og maskinlæring. CMO-er vil også måtte være i stand til å samle og analysere store mengder data for å utvikle mer effektive markedsføringsstrategier og bedre forstå kundenes behov. 

En annen endring som kan skje i CMO-rollen i fremtiden, er at CMO-er vil bli mer involvert i å utvikle forretningsstrategier og drive innovasjon. Tradisjonelt har markedsføring vært sett på som en støttefunksjon til forretningsstrategi, men CMO-er vil sannsynligvis spille en større rolle i å utvikle nye produkter og tjenester og finne nye måter å nå kunder på. Endelig vil CMO-rollen sannsynligvis bli mer involvert i å drive endring og transformasjon i organisasjoner. 

Lær mer om CMO-rollen 11. mai fra 15:00-17:00!

Med teknologiske fremskritt og endringer i forbrukeratferd vil organisasjoner måtte tilpasse seg og endre seg for å overleve og lykkes i fremtiden. CMO-er vil være en viktig drivkraft i denne endringsprosessen ved å bidra til å utvikle nye strategier, kommunisere endringene til ansatte og kunder, og sikre at organisasjonen beveger seg i riktig retning. I sum vil CMO-rollen i fremtiden fortsette å endre seg og utvikle seg i takt med endringer i forretningsmodeller, teknologi og forbrukeratferd. CMO-er vil måtte være i stand til å samle og analysere data, drive innovasjon og endring, og være i stand til å utvikle effektive strategier for å nå kundene på nye og innovative måter.

Dette er et av temaene når Kampanje inviterer til fagprogrammet «Kjære CMO, hva må du kunne i 2023» i forbindelse med kåringen av «Årets markedssjef 2023».

Hit kommer Behnam Farazollahi som er leder av EY Doberman og har 25 års erfaring fra utvikling av digitale produkter og tjenester for norske, nordiske og internasjonale merkevarer. Behnam vil også presentere innsikt fra EYs globale CMO survey som viser internasjonale trender og perspektiver om rollens utvikling i nær fremtid.

En annen som er opptatt av CMO-rollens utvikling er Bettina Lycke fra Manyone. Hun vil stille spørsmålene «hvordan tar du denne posisjonen i eget selskap?», og «hvordan setter du kurs som både er solid i dag, og i det farvannet du ikke vet noe om enda?».

Lycke er siviløkonomen fra NHH som gikk motstrøms inn i arbeidslivet; der andre valgte finans og Excel valgte hun kreativiteten og Adobe. I dette foredraget vil Bettina dele innsikt, verktøy, metodikk og internasjonale caser innen temaer som fremsyn, scenarioer, prototyping og design fiction. Hun vil vise hvordan du gjør det komplekse mer håndterbart og det usynlige synlig. Og hvordan dette kan gi kraft til både strategi, prosess og implementering i din hverdag. Hun vil også gå inn på hvordan du får med deg folk på reisen, slik at du som CMO får mer gehør enn før.

Kommer vi markedsførere til å klare oss uten kunstig intelligens? Trolig ikke. Så hva må markedssjefen vite om AI? Det skal teknologientusiasten og fremtidsoptimisten Eirik Norman Hansen snakke om i fagprogrammet 11. mai.

Eirik driver i dag sitt eget selskap som i tillegg til foredrag- og konferansierjobber, hjelper bedrifter i inn- og utland med å vokse og tilpasse seg den digitale verden. Han har lang erfaring som rådgiver innen forretningsutvikling, digital strategi, kommunikasjon og sosiale medier, der han selv er en meget aktiv deltaker.

Les mer om resten av programmet og de andre foredragsholderne her!

Etter fagdagen vil vi kåre vinneren av «Årets markedssjef 2023». Her vil vi også intervjue finalistene på scenen og høre om hva deres nøkkel til suksess er, samt deres tanker rundt den viktige rollen som markedssjef.  

Les mer om finalistene og kåringen her!

Velkommen til en ettermiddag og kveld spekket med faglig inspirasjon, hyggelig mingling, og feiring av Norges markedssjefer på Hotel Continental 11. mai!

Les mer om fagdagen og bransjefesten her!