Årets Media Business-konferanse handler naturlig nok om hvordan koronakrisen rammer den norske medie- og underholdningsindustrien og hvilke nye trender og brukervaner vi ser som en følge av en de verdens verste pandemier noensinne.

Ekstra stor spenning var det knyttet til årets store og reviderte Outlook-rapport fra PWC, «Pulling the future forward: The entertainment and media industry reconfigures amid recovery» der vi får et innblikk i hva vi kan forvente oss de neste årene. Partner Eivind Nilsen og Øystein Sandvik vil se inn i fremtiden og et 5-års perspektiv.

Vi har også fått et sterkt finanspanel bestående av Anette Nordskog, CFO, Aller Media, Rune Kristiansen, CFO, Omnicom Media Group og Trond Berger, Head of Investment, Blommenholm Industrier til å diskutere hva skjer når alt er usikkert hvordan legger medie- og kommunikasjonsselskapene sine budsjetter for fremtiden? Hvordan skal man som finansdirektører budsjette på en tid der ingenting er sikkert og pandemien eskalerer verden over?

Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger intervjuer den nye sjefen i HBO EuropeChristine Sulebakk, og gir oss innsikt i hva HBO tenker rundt videre ekspansjon, produksjon av innhold og utviklingen av strømmetjenster forøvrig.

Daglig leder og partner i TRY RådSindre Beyer presenterer "100 endringer som følge av Corona på 10 minutter" basert på en undersøkelse TRY har gjort basert på fagstoff og tilgjengelige artikler, samtaler med kunder, samarbeidspartnere og kollegaer på TRY-huset.

Koronakrisen har slått grusomt inn på medienes reklamesalg. På brukerbetaling derimot er historien en annen. Men hvem vinner kampen om avisabonnentene og hvor mange digitale abonnement og passord orker vi som forbrukere å sitte med? Amedias Eivor Jerpåsen og Schibsteds Tor Jacobsen presenterer de siste abonnementstallene og forteller om planene fremover i en samtale med Kampanje-redaktør, Knut Kristian Hauger.

For å se mer på medienes situasjon i den hverdagen vi nå står i har vi fått Steffen Kragh, President & CEO i Egmont, til å snakke om hvordan Egmont ser verden fremover og hvordan de skal skape vekst og utvikle seg sammen med den moderne forbruker. Mediekonsernet Egmont omfatter TV, film, dataspill og print-publishing, men har vokst inn i digital performance marketing og eCommerce, hør hva Kragh tenker om fremtidens medieforbruker og der til liggende forretningsutvikling.

Midt oppe i korona og store utfordringer i norsk næringsliv, vil giganten Amazone etablere seg i Norge. Derfor har vi invitert Øyvind Torpp, Managing Director og Senior Partner, Boston Consulting Group som gir oss en innføring i hva egentlig Amazones inntreden i norsk varehandel betyr.
Torpp har jobbet mye med denne problemstillingen og ser på hvordan det er mulig å lykkes i konkurransen med Amazon, hvordan det tar stadig lengre tid for Amazon å bygge posisjon i nye og digitalt utviklede markeder og til slutt – hvordan Amazon vil treffe nordisk varehandel.

Vi møter også Rune Garborg, administrerende direktør i Vipps som snakker om "Det første kullet som aldri vil få et eget plastkort til betaling er allerede født". Her avslører han hva Vipps tenker rundt fremtiden og betalingsmidler.

Vi avslutter sendingen med en mini live-podkast der trioen fra Tut & mediekjør snakker om medienes dekning av koronakrisen. De har med seg en fersk analyse gjort i samarbeid med Retriever. Hvilke tema har fått størst oppmerksomhet, hva har ikke fått den plassen det burde? Hør Svein Tore Bergestuen, Eva Sannum og Christian Marstranders vurdering av mediedekningen.
__
Konferansen er digitalt tilgjengelig når du vil, og hvor du vil. Sett av drøye to timer og få med deg årets viktigste konferanse for medie- og kommunikasjonsindustrien!

Det er fortsatt mulig å melde seg på årets digitale og fleksible Media Business-konferanse! Sett av drøye to timer når og hvor som helst, og få med deg årets viktigste konferanse for medie- og kommunikasjonsindustrien! 

Les mer om konferansen her, eller send en epost til event@kampanje.com!