Én av mytene den erfarne reklamerådgiveren vil trekke frem er lojalitet. Drømmen for de fleste markedsdirektører er kunder som er lojale til deres merkevarer, noe markedsdirektører selv sjelden er.

- Lojalitet til merkevarer er et veldig hypet fenomen, som nesten ikke eksisterer. Store summer investeres i lojalitetsprogrammer, men det finnes ikke bevis for at slike programmer har skapt enestående resultater. Folk flest er stort sett bare lojale til to ting: Fotballklubber og tobakksmerker. Det første gir de fleste flere sorger enn gleder, og det andre garanterer å ta livet av 50 prosent av kundene. Lojalitet er sjelden et resultat av lojalitetsprogrammer og oftest et resultat av penetrasjon, sier Bendixen.

Kom på «Merkevaredagen» så får du også høre om de øvrige ni mytene rundt merkevarebygging.

Bendixen har arbeidet i reklamebransjen i en årrekke og fokuset hans har alltid vært å skape effekt for annonsørene. De siste åtte årene har Alf Bendixen jobbet med analyse, merkevarestrategi og kommunikasjon både nasjonalt og internasjonalt gjennom sitt selskap Big Blue. Det er Bendixens erfaringer fra de siste årene som ligger til grunn for at han tar livet av mytene om merkevarebygging og reklame, og det er bare å se frem til 30 underholdende og kritiske minutter med Bendixen den 7. mars.

Årets «Merkevaredagen» blir en innholdsrik dag med flere spennende temaer.
Du møter Petter Gulli, kreativ leder i Good Morning som i sitt foredrag «Markedsføring i bærekraftens tid» vil se på merkevarer som tidlig nok tar konsekvensen av det grønne skiftet, og hvordan disse kan bli fremtidens vinnere.

Videre vil Yngve Fjell fra KPMG snakke om hvordan selskaper kan identifisere de viktigste driverne for kundeopplevelse, trender og faktorer som er viktige for dagens forbrukere, og hvordan selskaper kan bygge sin merkevare gjennom strategier og tiltak som setter kunden først.

Elisabeth Taranger, CEO i Marketing Clinic, kommer for å snakke om hvordan innsikt om trender kan gi økt treffsikkerhet i morgendagens marked og hvordan dette skaper morgendagens vinnere, og Mikkel Lassen Ellingsen, advokat i Bryn Aarflot, kommer og gir et innblikk i merkevarebygging for juss-dummies.

Espen Haugen og Anders Erikson fra Kitchen vil gi oss oppdatert innsikt med Effekt vol II: om hva gjøres mest og hva virker best av reklame

Til slutt får du høre CMO i Synsam og vinneren av årets markedssjef i Sverige, Michael Grimborg, gi innblikk i hvordan de skapte en ny forretningsmodell for å rigge seg for fremtiden.

 

Les mer og meld deg på her!