Det har gått mange år siden content marketing eller innholdsmarkedsføring slo ned som en bombe og debatten eksploderte i den norske reklame- og medieindustrien. Seks år senere er innholdsmarkedsføring blitt en naturlig del i markedsmiksen til norske annonsører. Det viser tall fra International Content Marketing Forum (ICMF), som gjennomførte en europeisk undersøkelse i 2019, hvor markedet ble anslått til å ligge på fire milliarder kroner i Norge.  Dermed er innholdsmarkedsføring på kort tid blitt like stort som det betalte tv-reklamemarkedet og sponsormarkedet på henholdsvis fire og fem milliarder.

- Det viktigste forumet

Med markedet har Kampanjes konferanse om innholdsmarkedsføring vokst år for år siden starten i 2015 og «Content marketing-dagen» er blitt en konferanse som har vært utsolgt hvert år siden. Flere trekker frem konferansen som en av den viktigste konferansen i Norge på området. Rickard Lawson, CMO i Strossle, har vært deltaker på konferansen hvert år. Han sier følgende:

- «Content Marketing-dagen» har raskt seilt opp som det viktigste forumet for innsikt og erfaringsdeling rundt innholdsmarkedsføring av høy kvalitet. Spennende foredragsholdere, innsikt og kunnskap på høyeste nivå deles på en måte som gjør det anvendelig i hverdagen for alle som jobber med markedsføring. Et must i kalenderen, sier Lawson.

Årets konferanse finner sted 30. januar på Grand Hotel og er spekket med gode og lærerike foredrag fra inn- og utland. Temaer som behandles vil blant annet være hvordan du kan få langsiktig og kostnadseffektiv suksess med en effektiv innholdsstrategi, hvordan du kan måle merkevareeffekten av innholdsmarkedsføring, hvordan man kan gå fra å eksperimentere med influencer marketing til å skalere dette inn i en målbar forretningsdrevet innholdsstrategi, hva som skiller innholdsmarkedsføring B2B og B2C og hvordan du kan bruke store merkevarer som inspirasjon for ditt arbeid?  

- Energigivende og relevant

Paal Sprakehaug, Head of Marketing Project Management i Nordea, har også deltatt på konferansen flere år på rad og også han drar frem konferansen som en av de viktigste arenaene for innholdsmarkedsføring i løpet av året.

- Det er alltid energigivende og relevant å delta på «Content Marketing-dagen». Vi får innsikt og inspirasjon slik at vi kan levere bedre innhold. Liker spesielt godt balansen mellom solide foredrag og konkrete gode eksempler. Ser på dette som en stor og viktig konferanse for oss i bransjen, sier Sprakehaug.

Men hva med dem som ikke har vært på konferansen før? Gleder de seg? Kommunikasjonsdirektør i Storebrand, Vibeke Hansen, deltar på konferansen for første gang og hun ser frem til å delta på «Content Marketing-dagen».

- Årets program ser ut til å treffe godt på historiefortelling og eksempler på hva som faktisk fungerer. Jeg gleder meg til å bli inspirert av gode caser fra inn- og utland, og blir selvsagt spesielt fornøyd om jeg går derfra med helt ny innsikt og et par konkrete ideer til verktøykassen, sier hun.

Hvorvidt disse forventingene innfrir får du svar på om du kommer på Grand Hotel 30. januar.

Velkommen!

Les mer og meld deg på konferansen her!


Vil du lære enda mer om innholdsmarkedsføring?
I år tilbyr vi også en eksklusiv workshop med keynote Carla Johnson dagen før (29. januar), for dem som vil enda lenger ned i purra. Carla vil bryte ned kundereisen og vise deg hvor viktig innholdet er i markedsstrategien. Du vil lære å prioritere hva som er viktigst for din individuelle situasjon, fra merkebevissthet til konverteringer og kundelojalitet. Hun vil lære deg hvordan du kan skape innholdsopplevelser, for så å forsterke dem ved å bruke de riktige kanalene. Etter workshopen vil du være klar til å lansere din egen content marketing-strategi som konverterer «browsers into buyers».

Les mer og meld deg på workshopen her!