Tidligere i høst skrev Kampanje om en reklamebyråkonkurranse der Oslo Lufthavn (OSL) jaktet nytt kommunikasjonsbyrå.

Les også: Oslo Lufthavn på byråjakt

Nå sier pressetalsmann og mediekontakt, Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn, at man er i ferd med å signere kontrakt med Geelmuyden.Kiese (GK).

- Jeg kan bekrefte at vi er i sluttfase med GK, men jeg vil ikke si så mye mer avtalen før den er signert.

For GK er seieren en fjær i hatten etter at PR-byrået over lang tid har forsøkt å posisjonere seg sterkere som en leverandør av reklametjenester og rustet opp sin avdeling for «storytelling» med blant ander Eva Sannum og Vidar Singh, tidligere Try/Apt og Schjærven.

Etter det Kampanje erfarer skal både Try, DDB, Los&Co, McCann og Dinamo ha vært med å kjempe om anbudet, som til slutt gikk til et PR-byrå.

Les også: Sannum til GK

Westher Andersen vil ikke kommentere bakgrunnen for at OSL har valgt GK som nytt byrå fremfor et reklamebyrå. Som Kampanje tidligere har skrevet har OSL tidligere jobbet med Dinamo.

Avtalen, som skal signeres i første halvdel av desember, gjelder frem til 2017 med muligheter for opsjon på ytterligere to år, og omfatter reklamekampanjer, innholdsproduksjon og PR.

Oppdraget har stor verdi og Kampanje har tidligere anslått verdien på avtalen til seks millioner kroner i året. OSL har avkreftet dette og sagt at «den endelige summen vil avhenge av de tiltak og kampanjer som foreslås av byrå og godkjennes av OSL».

Men at det blir et høyt profilerings- og kommunikasjonstrykk rundt «nye» Gardermoen er det liten tvil om. Om to år åpner nemlig den nye ankomst- og avgangshallen på Oslo Lufthavn. Da har OSL vært gjennom et av de største byggeprosjektene i norgeshistorien.

Når anlegget står ferdig i 2017 vil Norges hovedflyplass håndtere nærmere 300.000 flybevegelser hvert år og mer enn 15.000 ansatte. I en melding fra GK heter det:

- Som verden rundt oss, må vi endre oss konstant. Vår grunntanke er å være en samarbeidspartner med et helhetlig blikk på kommunikasjon, uavhengig av kanal. At OSL nå velger oss i et stort reklameanbud, er en utrolig hyggelig bekreftelse på den store investeringen vi har gjort i vårt reklame- og innholdsmiljø, sier administrerende direktør Andreas Wabø i Geelmuyden Kiese.

Kjerneteamet i Geelmuyden Kiese vil bestå av foruten nevnte Eva Sannum og Vidar Singh, seniorrådgiver Bård Hammervold, Petter Herming, Cathrine Lorvik, Lars Nermoen og byrålederen selv Andreas Wabø.