Freia har de siste årene valgt ulike innganger når de har markedsført flaggskipet i porteføljen, melkesjokoladen, med levende bilder. Mange husker jenta som møtte sitt livs kjærlighet i kornåkeren etter å ha syklet av veien, og i de senere årene har animerte kuer i norsk fjellandskap dukket opp i forskjellige varianter. Nå går Freia og reklamebyrået SMFB nye veier, med en reklamefilm som vises for første gang på kino foran premieren på den nye filmen «Beatles», basert på Lars Saabye Christensens bok, i kveld. I filmen møter vi en nordmann bosatt i utlandet og får ta del i hans begivenhetsrike, men stressende liv. Når han finner en bit melkesjokolade innerst i kjøleskapet blir han nostalgisk, og setter seg på flyet mot Norge for å finne ut hvordan det går med faren og gamlelandet.
- Vi har høye ambisjoner med denne filmen og håper folk skal like den. Vi mener den bygger på god innsikt om hva forbrukerne synes er viktige perspektiver i livet, sier Nina Skotte, markedssjef for Freia i Mondelez.
- Er det skummelt å ta en ny retning etter suksessen med animerte kuer?
- Ja, det kiler litt i magen av det. Det er en helt annen måte å ta ut kommunikasjonen for Freia melkesjokolade på. Det har vært ambisjonen vår å komme tilbake til noe norsk og ekte, men samtidig noe som er mellommenneskelig og nært, og som handler om noe mer enn den nasjonale stoltheten og stoltheten over norsk natur. Vi ville finne et område som Freia melkesjokolade kan ta, hvor den kan spille en rolle. Jeg tror folk vil kjenne igjen også dette som et lite stykke Norge, sier Skotte.
Skuespilleren i filmen er ikke en profesjonell skuespiller, men ble tipset om audition og hadde lyst til å prøvespille.
- Han gikk rett inn og turte å ta sin plass, uten å nøle, sier en fornøyd Skotte.
Stig Bjølbakk, kreativ leder i SMFB, som har vært Freias reklamebyrå i nærmere ti år, sier de har prøvd å levere på Freias ønske om å ta melkesjokoladen i en ny retning.
- Dette er et tradisjonsrikt produkt som fortsatt er aktuelt i dag. En ren sjokolade som gjerne forbindes med tradisjon og barndom, og som selv i dag er et symbol på Norge. Folk tar det ofte med seg til utlandet når de skal vise Norge på sitt beste, og når de vil ha en bit av gamlelandet med seg. Det er dette vi har forsøkt å formidle, og gi en moderne touch. Mange nordmenn jobber ute, og jeg tror dette er en historie mange kan kjenne seg igjen, sier Stig Bjølbakk, kreativ leder i SMFB.
Kommentér