I år har jeg hatt gleden av å være leder for Mediekonferansen 2015.  Det har vært en kjempeopptur. Det har vært gøy å lære Mediaforum å kjenne fra innsiden, samtidig som jeg som en ekstern person har hatt muligheten til å utfordre og være med og forme årets konferanse. Det er med stolthet jeg nå, sammen med faglig ansvarlig Aina Myhren og resten av teamet, kan presentere det faglige programmet. –Vi mener dette programmet er et av de beste vi har hatt!

Årets tema er Medietrender. Vi vil få høre noen av de aller beste foredragsholderne fra inn – og utland. Vi gir et innblikk i hva man kan forvente seg av fremtiden, hvordan utviklingen stiller krav til at vi som bransje utvikler oss raskere enn noen sinne, og hvordan vi som enkeltmennesker, annonsører, rådgivere og selgere skal finne vår plass og våre roller i en fragmentert, kompleks og meget spennende tid.

Vi gir deg suksessene fra SXSW

En av de første store profilene på programmet er Patrick Mulford fra the Audience, en av verdens største multikanal-utgivere av sosialt og digitalt innhold. Patrick forteller om hvorfor vi «liker», hvorfor har sosiale medier blitt en besettelse, og hva kan merkevarer lære av menneskers adferd i sosiale medier?
David Polinchock samtaler med sin datter Sydney (og hennes venn William), to 13-åringer fra NY. Hvordan er deres hverdag i forhold til teknologi og media? Hva gjør denne generasjonen annerledes fra oss "voksne"? Hvordan tenker de og hva tror de fremtiden vil bringe?

Cecilie Staude, høyskolelektor ved BI, forteller om hvordan fenomenet sosiale medier er med på å forskyve maktbalansen. I tillegg kommer Ingeborg Volan, Øyvind Solstad, Sondre Gravir og Kim Thorvaldsen, for å nevne noen av de øvrige foredragsholderne. Selveste Renè Masatti fra TrendOne tar oss med til 2025 og cases fra inn -og utland gir oss refleksjoner på det store bildet av hva som blir det neste.  

Gir råd til rådville mediefolk

I tillegg til dyktige foredragsholdere har vi med oss Siri Kristiansen, kjent fra NRK`s Rådet. Siri skal sammen sine egne rådgivere Paal Fure, Linda Kling og Per Håkon Fasting, lede oss gjennom en spennende diskusjon der vi tar et skråblikk på medie -og kommunikasjonsbransjen. - Vi kan love god underholdning og temperatur i mediebransjens utgave av Rådet.

«We equip people for better business»

Helt avslutningsvis kan jeg avsløre at vi til å avslutte konferansen har fått med oss et av de heteste navnene i foredragsverden! Stor, stor takk til Aina Myhren og hennes gjeng for å hale inn selveste Manuel Knight! Knight er en av verdens beste foredragsholdere og er kjent for å holde motiverende og inspirerende foredrag. Hans erfaringer fra blant annet spesialstyrkene og en tøff oppvekst har bidratt til temaet «Hvordan utvikle en organisasjonskultur der alle individer får mulighet og motivasjon til å prestere på sitt beste?» Det vil sette et verdig punktum på fagdelen av årets konferanse.

Vårt mål er å sørge for at Mediekonferansen fortsatt er stedet der vi alle sammen møtes for faglig påfyll, inspirasjon og sosialt samvær med bransjekollegaer. 

Jeg gleder meg veldig til å se så mange som mulig av dere den 15.oktober på Norefjell.

Les mer om MK2015 på www.mediaforum.no